woensdag 31 augustus 2011

To the Zoo en the Dutch store

Haaay,

Tja, het lijkt idd wel vakantie, ja, als je zo onze site leest, maar dat hoort allemaal bij het accimatisatie-programma, hoor!

We hadden gehoord dat er een dutch store zat bij ons in de buurt, en daar moesten we dus wel effe naartoe, al was het alleen maar al om wat zoets voor op de boterham te halen.. als het niet al te duur was! Het werd uiteindelijk muisjes, beschuit, schuddebuikjes, vlokken en appelmoes. Het koste wel wat (hoeveel willen jullie wel weten he, zou ik nl. wel willen weten dan..), maar dan hebben we s'ochtends ook geen gedoe meer van wat op het brood moeten doen .. het gemak dient de mens dus!


Na het shoppen zijn we op pad gegaan voor een dagje dierentuin, die zit nl vlakbij... en dus hebben we maar meteen een abonnement genomen, altijd handig.
Echt een geweldige dierentuin, eigenlijk wel de mooiste die we ooit hebben gezien (jajaaaa zie ik jullie denken), maar echt, hoor! Helemaal in de bossen, waar je ook met een leuk treintje doorheen kon. En leuke dieren dat ze ook hadden. Je zou zeggen; in iedere dierentuin is toch hetzelfde, maar hier hadden ze gewoon een heel huisje vol met vleermuizen, die ik dus echt nog nooit van zo dichtbij gezien heb. Ze zijn echt grappig, en thuis zie je ze wel eens rondzweven, en vind je het maar rare wezentjes, maar als je ze een hele tijd bekijkt, zijn ze gewoon leuk. Zo hangen ze bv. aan hun poten op de kop, en als ze moeten poepen/plassen, pakken ze met hun vleugeltjes de tak vast (ze draaien dus om), laten alles gewoon naar beneden vallen, en dan gaan ze weer op hun kop hangen (wisten jullie dat ze dat zo doen?). Het is gewoon heel leerzaam... een dagje Zoo. Enne ps Arianne en Kelly, ze hadden er ook lekkere pizza's...

Wat me trouwens opvalt aan de Amerikanen is dat ze superrrr, ik zeg superrrenthousiast zijn, als je zegt dat je hier voor een jaar komt wonen, en dat je uit Holland komt. WOOOOUUUWW, HOLLAND, hooooow nice, Weeeeelcome (zoals de amerikanen dat kunnen, you know, met een knaauw), en ze zijn dus echt superbeleefd. Als ze zien dat je een beetje verdwaald in zo'n superstore, en je weet iets niet(schijnbaar kijk je dan vragend), dan schieten ze meteen te hulp. Ik vind het wel leuk, zie weinig chagrijnige amerikanen.
 Brug over het berenverblijf
Een uitgestorven dier....gelukkig

 Vette locomotief die werd gebruikt voor transport van...je raadt het al...hout
 Bruintje beer
Mondreaan vogeltje
 Mooi aquarium vol met zalm
Sophie op de uitkijk met de verkijker die ze van tante Kelly heeft gekregen
Arianne en Kelly: dat met jullie deurmat komt helemaal goed.....
Nou, en we zijn eindelijk een beetje van onze jetlag af aan het komen, sterker nog, we slapen de klok rond als een tierelier. Maar da's vanaf morgen natuurlijk ook afgelopen, want dan is het Roon zijn eerst werkdag en.... onze trouwdag, 5 jaar alweer!
Het zal wel wennen zijn voor Roon om morgen om 6uur op te staan, hij gaat om 7uur beginnen nl, maar ... daar zijn we natuurlijk wel voor hier.

Morgen gaan Sophie en Stijn naar ELS (Englisch  as a Second Language, 2de engelse taal), dus ze gaan kijken hoe het er met met hun voorstaat. Je hoort ervan!

Vandaag voor het eerst geskyped, er was bijna niemand on-line, maar uiteindelijk waren Hans en Renate de eerste met wie we skypten. Ons pap en mam zagen dat we geskypt hadden en probeerden het weer. Roon was net weg en ik hoorde ineens gepingel uit de computer komen, en toen was daar ons pap, wel grappig! Sophie en Stijn hoorden natuurlijk de stem van opa en kwamen eens om het hoekje kijken. Zelfs Luna reageerde op de stemgeluiden van opa en oma... Echt heel leuk, dat skypen, dus mensen zet s'avonds tussen 20u en 22u maar je computer on-line, want vanaf vlg week ben ik alleen, heee, en dan heb ik natuurlijk alle tijd. Het zal hier dan ong. 13-14uur zijn.

Nou, vandaag een trampoline gekocht, je weet wel... aaaaallles vur het jong. Ze doen er thuis altijd erg veel mee, en aangezien die toch zijn beste tijd heeft gehad...

Sophie is echt helemaal happy de peppie met haar eigen badkamer en walking closet, een echte gooise vrouw. Ze heeft al tien keer haar kleren verlegd, en haar potjes op de badkamer een andere plaats gegeven, maar zo blijft ze wel lekker bezig, he. Stijn lijkt zo ook nog wel in zijn nopjes, zijn playmobil vanuit de vlucht is hier, dus hij kan ook lekker spelen. Is s'nachts niet meer aan het spoken, maar hij durft s'avonds nog niet alleen boven te zijn, dus hup gaat zijn grote zus maar mee.
En ik... ach ik red me wel, ik voel me af en toe net een hond die haar terrein steeds verder aan het verkennen is, dus steeds ietsje verder van het honk af.. vandaag naar een mega-winkel geweest, ze hebben er echt aaaalllles, en zo zal ik steeds verder op verkenning gaan, maar ik ga hier maar de bossen niet in, want daar zitten dus echt zwarte beren (die we ook in de zoo gezien hadden trouwens)  jammer voorLuna, maar helaas...

Nou, zijn jullie weer op de hoogte, nog even dit:

Hieperdepiep voor mijn petekind Mees, 1 sept. jarig! Proficiat he Mees!
Hebben begrepen dat er verschillende mensen hebben willen reageren, maar dat dat niet lukte. Via anoniem gaat het altijd, kun je dan gewoon als je wilt je naam onderzetten, en anders moet je echt een google-account aanmaken, maar dat weten wij allemaal ook niet zo goed.

Wij zegguhhh; TOEDELOE, greetz from us! Until next time xx

7 opmerkingen:

  1. Helleuhhhh!!

    En GEFELICITEERD met jullie jubileum, dit x 10 en het begint écht ergens op te lijken :-).
    Voor nu XXXXX!

    Wat skypen betreft, ik moet nog 2 weken geduld hebben. Dan komt de I-Phone 5 uit en kan ik daarmee bij jullie in de huiskamer komen kijken.

    Dus....laterrrr!!!
    X Marjon alias de Lat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met jullie 5-jarig huwelijksfeest! Lekker gewerkt roon?
    Leuk dat Ari en ik zo benoemd worden in jullie blog!

    En @ de lat: hopelijk heeft Annoes dan een beetje gepoetst als ze you rondleidt!!

    Ga zo door met bloggen want das leuk om te lezen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haaaai familie Kramer,
    Wij konden inderdaad ook niet reageren, maar met anoniem zullen we het eens proberen.
    We lezen jullie verhalen elke dag, wat leuk zeg! Bram mist zijn vriend Stijn wel een beetje, maar hij vindt het superleuk als ik jullie verhalen voorlees en om de foto's te kijken.
    Stijn en Sofie volgens mij gaan jullie bijna naar school, veel succes!
    Groetjes van familie Van Herk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Kramertjes,

    Leuk te lezen dat alles goed gaat in de usa.
    Rick vraagt zich af of Stijn al een voetbalteam heeft gevonden......moet wel blijven oefenen hé. Geldt trouwens ook voor Ronald. Niet alleen pintjes drinken en koppeltjes eten, maar ook eens de drumstokken te hand nemen, haha
    Rick heeft het naar z'n zin in groep 4 en mits zunne maat wel eens. Ook is hij gedegradeerd naar de F1 (HMVV had geld over,haha)
    We wensen Stijn en Sofie heel veel plezier toe op hun nieuwe school en heel veel nieuwe vrienden. Ronald succes met je werk en Anoes...vermaak je met rondrijden in die stoere bak en winkelen natuurlijk.
    We blijven jullie volgen.

    Groeten Otto, Sandra Rick en Brigit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Annuska en de rest van de familie,
    Leuke blog! grappig idee dat we allebei in the US zitten (alhoewel wij aan oostkust en jullie aan andere kant). Heel veel plezier komende tijd en geniet ervan!
    hartelijke groet,
    Dorien Sanders

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heen familie.
    , zit nu met Ingrid aan de telefoon, zij vertelde over jullie blog. Het ga jullie goed! Groeten Angelique Koenen & zusje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Sophie,
    gaat het goed? met mij wel .
    je mist hier niks want de meester is stom .
    zit jij op een leuke school?
    doei groetjes job

    BeantwoordenVerwijderen