donderdag 21 juni 2012

Shooting range

Er zijn van die dingen die doe je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven (zoals een jaar in Amerika wonen)
Schieten met een echt pistool is er daar 1 van. Ik (Ronald) had nog nooit een echt wapen (lees pistool/geweer) vast gehad behalve de kromme puddingbuks op de kermis in Hooge Mierde.
We hadden het er al een tijdje over met de collega's onderling. Een keertje schieten met een echte blaffer zou wel gaaf zijn. Nou is het zo dat bijna alle locale collega's (Amerikanen) wel een wapen hebben. De meeste zelfs meer dan 1 en sommige een hele verzameling.
Toen 1 van de Amerikanen te horen kreeg dat we wilde schieten werd zijn verzameling direct aangeboden.
What do you want to shoot??? Ik zeg dat weet ik niet. Erik-Jan wist wel beter en begon gelijk in western taal allerlei pistolen op te noemen. Uiteindelijk een aantal lichte en zware callibers uitgekozen en up we go...naar the shooting range in Hillsboro. Na een video en een examen over wat vooral moet en wat je zeker uit je koppie moet laten was het dan zover. Eerst nog even de wapens vasthouden en uitleg hoe je hem moest vasthouden en moest laden, oordopies en brilletje op ....let's shoot some guns...


Deze is voor de volgende keer....

The good, the bad and the ungly ...en ikzelf natuurlijk

Schieten met een Dirty Harry calliber.....awesome!


Terwijl wij onze eerste voorraad kogels er doorheen hadden gejaagd komt er een man met zijn 2 dochters (ik schat een jaar of 17) binnen om ook een half uurtje te knallen. Het is hier de gewoonste zaak van de wereld.....de ene week ga je bowlen en de week erop lekker knallen in de shooting range.
Blijft raar voor ons....de gedachte dat iedereen een wapen op zak kan hebben. Maar ja die amerikanen vinden het op hun beurt raar dat je bij ons op bijna iedere hoek van de straat een joint kunt kopen en dat dat nog legaal is ook. Misschien moet ik dat maar weer eens proberen als we terug zijn :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten