zaterdag 30 juni 2012

SANTA BARBARA: THE COAST, SUMMERPARADE! LOS ANGELS: HOLLYWOOD, BEVERLY HILLS, VENICE BEACH!!

HAAAYDIEHAAAIII!
Hier even weer een laatste update van onze afgelopen dagen in Santa Barbara.
Zoals gezegd...het was een eindje rijden,maar op 20 juni komen we aan in Santa Barbara, joeeehoeeee!
Even een aantal dagen aan de kust, met een gevoel van...we zien wel wat het ons allemaal weer brengt, want da's dan uiteindelijk toch het leukste!

En jaaa, aangekomen en we zien het motel (net als in de film), denken we..jahh..hier kunnen we het wel even volhouden!

de Sandsman Inn. Auto voor de deur parkeren. Da's wel makkelijk.

Ze hebben 2 zwembaden, we kunnen voor het motel zitten sávonds (OOK belangrijk, want we zijn er WEL achter dat DAT niet overal kan..).
Dus da's het 1ste wat we gaan doen (neeeje, niet voor het motel zitten), maar ZWEMMEN!
We zijn er op het einde van de middag, dus na een paar uur gezwommen te hebben, gaan we DOWNTOWN Santa Barbara. Echt een superleuk stadje aan zee, megaveel restaurantjes, megaveel shops, leuk aangekleed met veel palmbomen, zonneke erbij, nog even over het strand om dan te eindigen bij California pizza Kitchen, naar ons idee de BESTE pizza's van Amerika (en geloof ons....we hebben er VEEL geprobeerd), maar DIT is de Italiaanse, met thin crust!

Ze (en WE) zijn moe, dus rond 22u rollen ze hun bedjes in, en wij....tja, toch nog effe voor het motel een wijntje en biertje gepakt...yep..tís vakantie! Alleen..ge ziet het hier verder niemand doen, ze zullen wel denken...tssssssssssssssssssss!

Volgende dag staan we op.....oooh neeee, he! Het is bewolkt, man! Dat kan ECHT niet! NIET nu WIJ hier zijn!! Maar het is toch echt, dus toen ik bij de receptie was maar even gevraagd wat de vooruitzichten zijn.....oooooh, "it's gonna be oke, afternoon...."Jah, en dat was zo, maar we gaan vantevoren al naar Santa Barbara om naar de pier te gaan, wat aan het strand te lopen, gewoon..effe rondblieken, en het is echt een geweldig mooie kustlijn! Met veel palmbomen, mooi strand, mooie helderblauwe zee, alleen...nog EFFE wachten op de zon..



Op de Pier van Santa Barbara

Sophie en Stijn op de foto met Moby Dick


En die komt idd in de namiddag, rond 14u, en dan is alles NOG mooier! Je ziet de mountains eromheen, rond Santa Barbara, super!!
Nou jaaaa, aan de andere kant zei ik tegen Roon: Frejus, waar we vorig jaar waren, was OOK erg mooi, hoor! Ook Europa is supermooi, laten we DAT ook vooral niet vergeten...anders komen we niet meer terug, denk ik...

Sophie, Stijn en Roon nog even indrukwekkend bij een man zitten kijken die krabben aan het vangen was......en ook gevangen had, en ik ...ik kan daar niet zo goed tegen, dus ik zei tegen Sophie...gooi ze maar snel stiekem terug in de zee (voor de grap dan, he..)
Ja, Sophie en Stijn kunnen hier hun hart ophalen aan schelpen, stenen, krabben, vissen en al wat in de grote oceaan leeft.

Jan de visser-man

 
California wild life...

Het weer kan hier zo omslaan. 's morgens was het bewolkt ...na de middag geen wolkje aan de lucht

De pier van Santa Barbara

Tegen het einde van de middag gaan we terug naar het hotel, om daar nog even te zwemmen, en bij het zitje bij het hotel lekkerrr gegeten!
Vrijdag 22 juni
We beginnen de ochtend met...zwemmen. Tja, sorry hoor, boeiender kan ik het ook niet maken!
Maar.. we gaan WEL om 12u noon naar the beach of Santa Barbara om daar een fiets te huren (heeft Sophie het ECHT al MAAAAAAANDEN over, want die fietsen heb je nl. OOK bij Seaside..), maar wij hebben besloten om dat nu HIER te doen, een 4-persoons karretje, echt geweldig leuk! Er kan er alleen maar 1 sturen, dus dat wordt iedere keer de minuten aftellen tussen Sophie en Stijn wie er NU weer aan de beurt is....."neeeee, Stijn, jij mag weer bij die volgende bocht...."Tja....en ook het sturen, kinnekes...DAT moeten we nog onder de knie krijgen, wantte....het is wel leuk allemaal dat rondkijken, maarre....er komen tegenliggers aan!!"


Na een uurtje leveren we de fiets (ongedeerd en wel) weer in, en gaan lekker aan het strand liggen, want het is heerlijk weer!Op de pier heeft een musicman met gitaar speciaal een liedje voor Sophie en Stijn gezongen…ze moesten zelf WEL hun muziek meemaken, keileuk!!

Rond een uur of 17u gaan we richting een restaurantje (Carlitos), waar het ECHT altijd droek is, dat hadden we al een aantal keer gezien, en ik zei tegen Roon..DAAR is het goed! Dus come on, guys, let's go to Carlitos! 17u, en al bomdroek...of dat we binnen willen gaan zitten, want buiten is echt geen plaats meer.."yep, no problemo"! Nu zag ik het..het was het BEST gekwalificeerd restaurant in Santa Barbara van 2012!! En ze hebben het verdiend!!
Natuurlijk nog even gezwommen bij aankomst hotel, tja...wat moet je anders? DAT vind ik dus WEL een verschil met hoe we normaal op vakantie gaan (gewoon op de camping nl...), er zijn normaal ALTIJD andere kinderen waar ze mee kunnen spelen,maar op de manier hoe we nu op vakantie gaan is het anders...ze spelen natuurlijk met elkaar, en ze hebben elkaar gelukkig, maar soms was er dus gewoon niemand bij het zwembad. Dat is natuurlijk wel een verschil, maar dat is niet anders, want anders zien we niks....en dat willen we ook niet, toch?? Het blijft nog steeds goedgaan, dus dan is het goed..

Zaterdag 23 juni!
YESYES, vandaag is the SUMMERPARADE OF SANTA BARBARA!
Iets wat we toch ECHT niet moesten missen, als we de mensen hier moesten geloven...
Dus rond 10.30u vertrokken richting the city en een geod plekje in de schaduw weten te bemachtigen! Moette weten dat er gisteren al allemaal stoelen langs de paradetocht geinstalleerd stonden, eigenlijk net zoals bij de Nijmeegse 4-daagse..
Om 12u begint ie dan...de parade! We staan langs 2 oudere vrouwen, geboren en getogen in Santa Barbara, die ons nog es effe duidelijk maken hoe GORGIOUS de parade is, REALLY GORGIOUS!!





Ja, en dat is ook zo....het lijkt wel Brazilie, veel dames met van die veren, ge wit wel, en ook zoveel leuke verklede mensen, gewoon superleuk om te zien! En iedereen is wildenthousiast, dus je hoort heel de tijd...Joooohoeee, of whiiiieeeehaaaa!
De parade duurt tot ong. 1.30u pm, en omdat we er al zolang vertoeven (op het laatst ook veel in het zonneke), gaan we toch maar met onze oververhitte kids naar het hotel om een duik te nemen!






Daar ontmoeten we vandaag veel mensen, het hotel zit ook weer vol...no vacancy...staat er op het bordje (dus er is geen plaats meer..). We ontmoeten Dave, een militair die dient in Afganistan, Irak en waar het dan ook nodig is. Hij komt uit Las Vegas, heeft daar een ranch met allemaal paarden (arabieren), en of we daar naartoe komen als we wat dagen naar Las Vegas gaan...nou ja, misschien wel....
Hij diende vaak met mannen uit Europa, ook uit Nederland en hij was altijd benieuwd, hoe het was om een tijd tussen andere mensen te wonen, hij bedoelde dan niet in het leger, maar gewoon...tussen de mensen leven, in het land waar hij was, of in Europa, dus......hij zei.."jullie hebben nu bijna 1 jaar tussen de Amerikanen gewoond....hoe kijken jullie tegen de Amerikanen aan?"Hij had vooral een aversie tegen de government, maar heb al zoveel amerikanen daarover gesproken, die dat ook hadden. Het grappige is...mensen, zoals wij...wij denken dat de amerikanen het er allemaal maar mee eens zijn, zoals het allemaal gaat hier, maar dat is dus NIET zo!

Het verschil tussen arm en rijk is hier gewoon overtreffend! Triest om te zien hoe mensen hier in de vuilnisbakken zitten te graaien, terwijl een straat verderop de limo's, porsche's parkeren om uitgebreid te dineren, neerkijkend op de zwervers. Ik vind het triest om te zien, omdat ik ook weet dat het rechtssysteem hier heel anders in elkaar zit dan in Nederland. Je hebt geld...of niet..de middenmoot zit er tussenin, maar als je een veteraan bent geweest, en daar slecht bent uitgekomen, of je bent oud...dan heb je pech!
Iedereen wil je gewoon geld geven, maar het lost niks op, zolang "the government"niks oplost! Nee, sorry...daar heb ik geen foto's van, maar het is zwart-witter dan je denkt...

Maarre..hoe kwam ik hierop? O ja, de soldaat die diende in Afghanistan... hij had het ook over "the guns"die hier iedereen mocht hebben. De regering wil dat eigenlijk hier gaan verbieden (al lang), om de criminaliteit omlaag te drukken, "just like in Europe", zei Dave. Maar...hij heeft zelf guns in the house...en hij wil dat niet! Hij voelde zich veiliger, met guns in zijn house. Dus ik vroeg..."maar zijn er dan niet veel incidenten met guns?"Ooooh yeah, a lot"! "Een kindje die een geladen geweer in huis vind en per ongeluk zijn zusje ermee doodschiet, "een kindje wat een geweer vindt tussen zijn speelgoed en zichzelf ermee verwondt"en nog veel meer...Tjaaa, denk ik dan...Maar Dave..goeie gast, hoor, en zei ook...die mensen weten er gewoon niet mee om te gaan, je moet NOOOOOIT een geladen geweer wegzetten". Nou ja…gewoon geen guns in huis, lijkt me handiger dan…

Toen Dave weg was, speelde Sophie en Stijn ineens met een manneke, beetje hieperdepiepmanneke, oftewel hyperthepypventje, druk manneke, wel leuk!
De moeder, Nancy, stond erbij, en daar raakte ik mee aan de praat. Ze kwam uit Israel, was altijd docente geweest aan de universiteit Sociologie, maar nu had ze zelf een school opgezet in Los Angeles, een Pre-school.."les enfants". Dus ik zei; aaaah; The children!"Oooooow, you know french! Nouwwww..."les enfants..yes..i know ..haha"
Zo raakten we aan de praat...blaaaaaahblablahblaaaaablabla, en ik zei..."Tomorrow, we are going to LA!"
Nou, ze was helemaal blij! Wat we allemaal gingen doen...of we bij haar wilden komen eten, etc., want morgen ging ze ook weer naar huis, naar Los Angeles dus!
Beloofd dat we zouden bellen, als we kwamen eten, want ik pin me wat dat betreft nergens op vast, het loopt zoals het loopt......

Volgende dag, 24 juni op naar LOS ANGELES!!
Om 9.15u vertrokken!
Eerst naar Sunset (op aanraden van Nancy!), het is ong. 1 1/2 uur rijden, en idd, om 10.45u rijden we op Sunset! Sunset afrijden en je komt op Hollywood boulevard, maar ook als je op Sunset rijdt en je neemt afslagen naar links of rechts..dan zit je op Beverly Hills, of Bell Air!
Maar......we komen een leuke tent tegen op Sunset, SUPER, dus..STOPPUHH! Daar gaan we effe eten en drinken! Binnenin de tent staat een rodeostier, er komen 2 mannen met gitaar voor ons zingen, we kunnen smores roosteren op het kampvuur, dus daar zitten we denk ik alles bij elkaar wel een 1 1/2 uur, AWESOME!!

Daarna tuffen we verder, slaan links een weg in, en wat zien we.....BELL AIR!! ge wit wel...van...the prince of Bell air, met Will Smith! We zien het hier nog dagelijks op TV!
Tja...en DIE wijk moeten we natuurlijk in! Mooie, grote vette villa’s, met nog grotere auto’s, vette bakken voor hun paleisje. Veel huizen zijn ook afgeschermd, grote muur eromheen, zou ik trouwens ook doen als ik daar zou wonen…al die pottekijkers, maar allee…dat heb je nu eenmaal als je daar woont!
De ingang van Bell Air...indrukwekkend
Veel dikke bakken in Bell Air....

Na in de wijk wat gekoekeloerd te hebben, tuffen we verder in ons hottentotgebakje (want zo voelt dat wel, hoor, als je daar zo rondrijdt tussen de porches, BMW’s en andere dikke auto’s….

We komen terecht in het volgend paradijs…BEVERLY HILLS!!
Van…Beverly hills 90210…een serie uit onze tijd!
Yep…ook weer villa’s, grote huizen, hele tourbussen rijden er rond, en maar foto’s knippen! Tja…ge zot er maar wonen. Wel supermooie kasteeltjes zitten ertussen. Je kunt dus met zo’n tourbus mee, dan kun je zien waar o.a. Madonna jogt (deuhhh), waar ze woont, waar Bruce Willis zijn villa staat, Justin Bieber etc….en DAT kun je dus met een tour doen a 35 dollar , per stuk en ws. dat deze huizen zo afgezet zijn, dat je t nog niet eens echt goed kunt zien. Ws krijg je dan zoiets van….”And behind this wall….yes…behind the trees..there is the house of Bruce Willis…yes…if you are lucky…you can see the top of the house..”of zo…”Weet je wat, wij verzinnen ZELF wel waar we denken dat ze wonen..”(dan toch wel weer nuchtere Hollanders misschien…)

 


Nadat we Beverly hills weer uit zijn, rijden we Sunset af, en komen we terecht in….
HOLLYWOOD

Eerst even wat eten in the Seddle Ranch Chop House. Een steak house aan de Sunset BLVD.

The seddle Ranch Chop House....geweldig

 De Amerikaanse versie van Nick en Simon zingen een liedje van U2 voor ons...
Na het eten even op de stier om alles goed te laten zakken..


Tot slot marshmallows met chocolade en koek....zoals het hoort

Daarna op naar Hollywood BLVD.
Natuurlijk beginnen we met THE WALK OF FAME!
Allemaal sterren in de grond, zoals…Michael Jackson, Patrick Swayze, Justin Bieber, Donna Summer, Michael J. Fox, Madonna, Bruce Willis, Will Smith etc…een hele lange lange weg, over de Hollywood Boulevard, indrukwekkend…wel superdroek!


Hollywood BLVD

En dan zien we…STARWARS figuren aan de overkant (Darth Vader en zo'n witte), come on….DAAR moeten Sophie en Stijn mee op de foto!!
We lopen zo Hollywood Blvd af, veel poeha natuurlijk, maar hee….this is Hollywood, men…moet natuurlijk WEL flitsen!!
Darth vader en een Clone Trooper op de foto






Na wat winkeltjes gezien te hebben, houden we t voor gezien…we willen natuurlijk nog even met het Hollywood-sign op the mountains op de foto................


en voordat we weten waar we het beste een foto kunnen maken, zijn we alweer een aardig eindje de middag in…en we moeten natuurlijk OOK nog naar
VENICE BEACH,
1 Van de bekendste stranden van Californie, Los Angeles! Santa Monica is ook nog een erg bekend strand, maar Nancy zei…als je wat rare hippies en rare taferelen, rare mensen wilt zien…DAN moet je toch ECHT naar Venice beach, dus zo gezegd…zo gedaan…
Jaaaah mensen, droek droek droek!! Het is zondag, keimooi weer, vakanties zijn begonnen,tjetje…dan begint natuurlijk de uittocht naar het strand. We vinden gelukkig snel een plaatsje vlakbij het strand, en dan begint het…je weet gewoon niet waar je moet kijken…DAAR is een bandje aan het breakdancen, DAAR zijn ze aan het basketballen, DAAR staat een man een gek praatje te houden, ZOVEEL winkeltjes, ZOVEEL te doen! Wij installeren ons op het strand, waar Sophie en Stijn al snel beginnen met een groot zandkasteel (BLIJFT leuk!). Roon gaat een rondje over het strand doen, gaat even bij het basketballen kijken, ik zeg…”we zitten in the getto, denk ik…”








Na een uurke of 3 is het 18u, we besluiten om nog aan het strand in een leuke tent te eten, en dan weer “huiswaarts”te gaan richting Santa Barbara. Superleuk strand, Venicebeach, maar vindt het zelf een beetje erg druk. Je ziet van alles, maar voor mij persoonlijk…en Roon ook; Santa Barbara beach….ZEKER zo mooi!!

Morgen is een rustdag, dat wil zeggen…overmorgen gaan we naar Las Vegas, hiiieeeeeeehaaaa!En dat is toch wel weer een lange dag in de auto bivakkeren, want het is zo’n 5 ½- 6uur rijden, en aangezien we toch regelmatig stoppen om het 1 en ander vast te leggen of te eten, zijn we wel tot het einde van de middag onderweg!

Dat was het zo’n beetje van Santa Barbara, supermooi stadje aan de kust met een prachtige kustlijn! Zo ook L.A…Hollywood, Venice beach en heel de wijken eromheen, veel gezien en gedaan, niet te vergeten de supermooie summerparade, van alles wat, voor ons en voor Sophie en Stijn…Unforgettable! Op naar…

FABULOUS  LAS VEGAS!!
Tot de volgende ronde…

VIVAAAAAAA LAS VEGAS!!XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten