donderdag 21 juni 2012

DE AFTRAP!! JETBOATFUN IN GRANTS PASS OREGON, REDWOOD NATIONAL PARK CALIFORNIA, TREES OF MYSTERIE, KUSTLIJN CALIFORNIA, DRIVE THRU THE TREE & SAN FRANSISCO!

HEY BUDDIES!

GRANTS PASS OREGON

Yes, HET avontuur is begonnen voor ons, ons 5000 km-avontuur in 3 1/2 week.
We hebben er naar uitgekeken, ons voorbereidt op de plaatsen en National Parken die we willen zien, maar ook gecombineerd met fun voor Sophie en Stijn, dus een beetje van dit en een beetje van dat!
Afgelopen donderdag hebben we nog lekker op ons gemakske alles ingepakt, huis aan kant (in de vakantie komen ze het carpet reinigen enne....k zal oe zeggen.....t IS nodig!), nog de laatste dingetjes gekocht, nog effe wat inentingen voor Luna gehaald (alvast weer voor het vertrek terug naar huis), en je kent het wel, laatste dagen voor vertrek BLIJFT op 1 of andere manier wat hectisch, want je wilt ALLES gewassen hebben, en dan komt het volgende... we gaan 3 1/2 week, we hebben alleen de kofferbak van onze auto, en aangezien ik altijd ALLES mee wil nemen...werd DAT natuurlijk nog een sport..ZOVEEL mogelijk meenemen in dat kofferbakske, achter de stoelen, tussen hun in, bij mijn voeten, nog wat wegmoffelen tussen de bagage door en JAH.... om 11.30u vrijdag stonden we dan gepakt en gezakt klaar om af te reizen naar het zuiden!
Luna was naar het pension...voor 3 1/2 week, maar no worries, als we daar aan komen begint ze al te trekken dat ze naar binnen wil, en aangezien er nu 60 honden zaten, was er altijd wel een playmate!

HERE WE GO!
Daar gaan we, met de wagen volgeladen. Rond 11.30u verlaten we de neighbourhood,na uitgezwaaid te zijn door Michelle.
Om 13.30u onze eerste stop, we hebben ong. 4 1/2 uur te rijden, dus het valt nog mee, dus we moeten tussendoor gewoon effe eten, op ons gemakske bij een leuk grasveldje, picnictafeltje, alles uitgestald...


Om 16u even een restroompauze (oftewel een plaspauze) toevallig bij een grappig typisch amerikaans stationneke, cq winkeltje, cq antiekzaakje, en laat daar dan ook nog eens NET 200 meter vandaan een
COVERED BRIDGE zijn, oftewel een brug met een dak..foto!



Na een relaxte reis zijn we om 17.30u aangekomen bij onze 1ste overnachting. Alle overnachtingen zijn in een hotel, soms 1 nacht soms 2, soms 4, soms 6, dus de komende weken zijn we een soort van luxe zwervers. Het is een Holliday Inn in Grants Pass, buitenzwembadje erbij, gelukkig....want het is very hot, 36 gr. C
We gaan snel eten bij een Applebees, want daarna willen Sophie en Stijn natuurlijk nog even buiten zwemmen!
De aftrap is gemaakt!

Volgende dag staan stonden we rond 8.30u op, we moeten nl. voor 9.30u gegeten hebben...het is een congenitaal ontbijt, sooo! Maar ja, DAT stelt hier in het amerikaanse niet zoveel voor, wat kleffe eieren, pancakes, muffins, donuts, koffie en jus...goed zat voor ons!
Het is weer bloody hot, dus...eerst maar weer es en duik nemen in het riante zwembad (nee hoor, valt mee...), wel een jaccuzi erbij! Het valt ons op dat ze dat dus overal hebben, hoe warm het ook is...een jaccuzi, en warm dat die is!!

Om een uur of 12 douchen, eten bij de subway (gezond hoor!), en daarna richting de river voor
DE JETBOATRIDE ON THE RIVER ROGUE!
Dit was een ECHTE aanrader volgens vrienden Michelle&Jonathan, dus DAT gaan we natuurlijk doen, de beste adviezen komen tenslotte toch van de locals!
Om 13.30u zouden we gaan varen, de "Hellgate"al klaarlag. Het was een tocht van 2 uur over de rivier, een beruchte rivier waar diverse films (waarvan bij ons de bekendste was "the river wild, met Meryl Streep) opgenomen zijn, tja...en dan kan het bij mij al HELEMAAL niet meer stuk, filmfreak als ik ben. Ik stel het me helemaal voor...Meryl Streep die hier over deze rivier die film op aan het nemen is, AWESOME!

Het wordt een tocht,waarbij we rekening moesten houden dat we t allemaal niet droog zouden houden.." YES, lady's and gentleman, children...you gonna be ALL wet!"Nou ja, het was warm zat, dus....let's go! Laten we dan toch OOK nog eens HELEMAAL vooraan zitten, mazzel!
Soms zette de captain er de vaart in, om vervolgens erg snel af te remmen,zodat...juist...al het water over ons heen kwam, dan voer ie weer wat rustiger (want het was een decadente buurt met decadente huizen..soooo) om het 1 en ander te vertellen, dan wees hij weer naar de brug met een ARENDS nest, midden op de brug, om vervolgens weer te gassen en de boot 360 gr. te laten ronddraaien, met als gevolg...wet!





Het was SUPER! De 2 uren vlogen voorbij....Thanks for the advice, Michelle&Jonathan!
De captain was trouwens erg funny, maakte overal grappen over, en hij verstond zijn vak, good job!

Het is 16u als we van de boot afkomen en gaan nog effe wat pictures van Grant Pass maken, daarna weer effe afcoolen in the pool, op naar een makkelijke snack...the mac, en daarna (sávonds dus) gaan we nog even in een mooi park wandelen bij the river waar we s'middags over geknoerd hadden. We zien er nog een hert voor onze neus wegspringen, en ...toevallig dat er die avond bij dat park ook nog een "baseball-wedstrijd"gaande was, even LIFE gekeken natuurlijk, so typicall american, geweldig!



En dan is het opeens alweer 21.30u, t wordt wat donker...dus terug naar het hotel! Want morgen trekken we verder, we zijn hier 2 nachten geweest, en we moeten natuurlijk wel verdertrekken willen we ergens komen....we vertrekken morgen namelijk richting...
REDWOODS NATIONAL PARK CALIFORNIA
Rond 10u vertrekken we op ons gemakske richting de andere staat, waar we rond 11.30u dan ook aankwamen op zondag 17 juni....YES....CALIFORNIA...nu niet met het vliegtuig, maar met de auto!Onderweg hebben we natuurlijk de nodige spontane stops gedaan bij de leuke riviertjes die er lopen....

We komen al snel in de bossen waar het veel om draait, de Redwoods, TORENHOGE EN SUPERDIKKE bomen, we gaan naar de trail die vienden Cindy&Brian (onze locals) ons aanraadden, the Jedediah trail! Een trail door the redwoods die je met de auto kon doen, maar af en toe ook kon stoppen, om een trail door the woods te doen.
Echt geweldig!! Die bomen, niet normaal, zoooo hoog en dik! Lang geleden stonden er zo overal bomen, maar die hebben ze allemaal gekapt om er hun knaken mee te verdienen, maar gelukkig zijn er nog een paar bosgebieden over, die nu beschermd gebied zijn.






The Redwoods is een erg groot gebied, wat ook weer in 3 gebieden onderverdeeld is. Vandaag hebben wij dus 1 gedeelte gezien, nog een trail naar beneden gedaan richting rivier, ook erg leuk, en de rest met de auto. De ene boom is nog groter dan de andere, en je valt gewoon in het niets als je bij zo'n boom staat, cool!!! (vind ik ook wel es fijn om in het niets te vallen...)

Het is hier trouwens STUKKEN frisser dan gisteren in Grants pass, nee...nu hebben Sophie en Stijn niet zo'n zin om buiten te zwemmen. We gaan van 36 gr. naar ong. 20 gr., ook nog goed en zonnig, maar de overgang is wel groot, we zitten nu ook aan de zee, met een sterke bries, dus dat scheelt alles!

Na een middag rondgedoold te hebben in the redwoods dwalen we af naar ons hotel in CRESCENT CITY, aan zee.Het was een geweldige dag wederom, hebben weer zoveel mooie dingen gezien, ook de kust is hier gigantisch mooi, dus na wat gegeten te hebben, gaan we nog effe het strand op...ook richting Lighthouse, mooie vuurtoren, die we natuurlijk ook op de picture willen!
Gelukkig!! Ze hebben een indoor swimming pool, en niet outdoor! Dus...na nog een uurke gezwommen te hebben, vielen bij hun de luikjes ook al snel dicht, we hebben ook veel gedaan en gezien!







Maandag 18 juni
Rond 8.45u opgestaan (Stijn zelfs wakker moeten maken..) om te gaan ontbijten bij het hotel. Ik verwacht natuurlijk weer niet teveel, dus we lopen met de hagelslag (komt goed van pas, Astrid!) richting breakfastcafe....nou, echt! Niet te geleeeeuuuuuve..een HEEL compleet buffet, met alles erop en eraan, tsssssss.. we zijn het niet gewend, Americano's, maar erg fijn! Goed gegeten, hagelslag amper aangeraakt!

We rijden rond 10u verder, zijn dus maar 1 nachtje gebleven, tja....en DAT is altijd wat, want we halen altijd heel de auto leeg, maar.. we gaan er ons helemaal op trainen, worden vast iedere keer sneller met in en uitpakken, gaan er gewoon een game van maken....iedere keer IETSIE sneller!

We hadden onderweg allemaal billboards gezien van TREES OF MYSTERY, SKYTRAIL, en...het lag nog es op onze route ook!
Het is nog steeds in the Redwoods, dus ook DAAR zien we weer a lot of trees, BIG TREES! Eerst hebben we een hiking trail, door het gebied, daarna gaan we met de kabelbaan omhoog om daar an nice view te hebben, maar eigenlijk viel die skytrail wel wat tegen, het gewone lopen tussen de bomen was VEEL en VEEL indrukwekkender! Het was maar 14 miles van ons hotel af, waar we vandaan kwamen, dus we hebben daar een goeie 3 uur vertoefd.









Rond 13.30u knoeren we verder...onderweg hopen we wat te eten, want..het is tenslotte America, land of the food...dat viel even tegen, want we hebben 1 1/2 uur gereden zonder ook maar 1 eettentje tegen te zijn gekomen. We komen aan bij Trinidad, een dorpje aan zee, waar we eten, en natuurlijk ook maar even het strand opgaan. We hebben gelukkig geen al te strakke planning, alleen...wel zijn de hotels geboekt natuurlijk (dankzij Roon, die al 7 weken geleden alles geboekt heeft..), en GELUKKIG maar..want nu blijkt is alles behoorlijk volgeboekt te zijn, zelfs wij zijn overgeboekt bij een hotel onderweg, waar ze een andere oplossing voor moesten vinden...is goed gekomen, hoor!




Na wat krabben zoeken aan zee (zegt Stijn nl altijd..."kom, we gaan krabben zoeken..") gaan we op naar het volgende hotel! Dit hotel ligt in Arcate, ook aan zee. Die kustlijn van Californie is echt geweldig, dus toch MOETEN we geregeld effe stoppen om alles vast te leggen. Het is het Howard Johnson hotel, dus hupppp, alle spullen weer uit ons gebakje, en nadat Roon voor de 3de keer langs kwam lopen bij de receptie met al die spullen en die "sir" wel heel verbaasd keek, heeft Roon maar uitgelegd, dat z'n gezin bestaat uit 2 mannen en..2 vrouwen..dat DAT laatste dus het probleem van de vele spullen was...deeuuuhh!
We gaan de 4de nacht tegemoet! Morgen staat een lange dag op het program, 6 uur rijden. We gaan richting Morgan Hill, onder San Fransisco, maar we willen TOCH nog 1 keer de Golden Gate Bridge op,om er gewoon zelf een keer over te lopen. Nu zijn we met de auto, vorige keer met de tourbus.

Dinsdag 19 juni
We hebben de wekker gezet, want we moeten er natuurlijk vroeg uit, lange dag voor de boeg, met leuke dingen in het vooruitzicht, maar ook minder leuke....nl. a long drive!
Rond 8.30u-9u rijden we aan, we gaan eerst naar the
DRIVE THRU TREE, nog steeds in the REDWOODS!
Na ong.2 uur rijden komen we daar aan. Een HUGE tree (oftewel boom dan he!) van wel...2400!!!! jaar oud, soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Ze hebben het zo gemaakt dat je er met je auto door kunt rijden (yep, en de boom leeft nog steeds...), zelfs onze auto kon er onderdoor (hihi)!
Erg leuk altijd voor the picture natuurlijk, maar ook de omgeving bleef gewoon schitterend! Veel van die oude bomen, en schonne natuur!



Na wat gegeten te hebben zetten we de tocht voort, hoe meer zuidelijk, hoe warmer het werd, tot over de 30 gr. C.Maar dan ga je weer richting San Fransisco, en dan is daar toch altijd wel die koude bries (was in November ook, en schijnbaar is er die toch altijd wel..).
Rond 15.30u komen we bij de GOLDEN GATE in SAN FRANSISCO aan!
Ik zeg; DEEEEJAVUU! Jah, want zeg nu zelf...wie had DAT nu verwacht dat we WEER naar San Fransisco zouden gaan, daar zijn we immers in November nog 4 dagen geweest??
Maar ja...het lot heeft bepaald, we hebben een hotelleke geboekt in Morgan Hill, 2 uur rijden ten zuiden van San Fransisco, je rijdt dus LANGS San Fransisco af, dus het zou stom zijn om hier gewoon voorbij te rijden! Nu konden we namelijk the Golden Gate Bridge OPLOPEN, vorige keer zijn we er wel met de tourbus overgereden, maar eroverlopen is natuurlijk weer EFFE iets anders!





En HARD WAAIEN...TSSSS, echt superkoud was het niet, maar het waaide ontzettend hard!
Tja...daar gingen we! Bizar vind ik het nog dat er per dag gemiddeld 2 mensen van de brug afspringen, en hoop dat het niet voor onze ogen gebeurd. Nu moet ik wel zeggen...de railing van de brug is ERG laag, je hoeft niet veel moeite te doen om eroverheen te klimmen, en nu hangt er wel zo'n telefoon met...CALL, THERE IS HOPE, die je dan kunt bellen, maar ja....

Sophie was ook extreem bang dat ik of Stijn of Roon over de railing zouden waaien, maar da's niet gebeurd, hoor!
We zijn tot over de helft van de brug gelopen, en toen weer omgedraaid, alles bij elkaar toch een wandeling van ong. een uur.

Na the Golden Gate....waar we naderhand natuurlijk overheen reden, zijn we San Fransisco ingereden, effe wat straatjes gefilmd, natuurlijk ook allemaal nog erg herkenbaar, om nadien nog een keer over de Fishermans's Warf te wandelen en.... te eten bij the RainForrestrestaurant waar we toen ook geweest waren (Yep, het was goed!).
Sophie en Stijn zijn nog effe gekarikatuurd (oftewel een tekening), erg leuk ook!






Daarna, rond 19.45u rijden we toch maar es stillekes aan, want het is nog bijna 2 uur rijden naar Morgan Hill. Rond 21.30u komen we eraan, het is HELEMAAL volgeboekt. Echt, er staan mensen om in te checken, maar.....het hotel is vol...FJOEEEII, ben IK blij dat Roon er zo vroeg bij is geweest!!Zelfs de hotels in de buurt zaten allemaal vol.
Rond 22.30u vielen de ogen van Sophie en Stijn acuut dicht...het was een vermoeiende dag, wel veel gezien, maar we hebben ook veel gereden..gelukkig hadden we de tv-kes bij, en zoals het eruit zag, hebben ze er weinig van geleden!
Sta ik nog effe een sigaretje te roken (de 1ste van die dag, hoor!), ja, je moet dan buiten gaan staan, en dan 30 Feet van de deur af, en dan begint het boven in mijn hoofd al te ratelen....30 Feet...Sophie en Stijn zouden het vast weten...maarre...was 1 feet nu geen 30 cm??? En dan is 30x30...9 meter??/Ggggg, kunnen ze nu geen gewone meters aanhouden, moet ik iedere 30 cm 30 keer doen, da's maf! Maar ach...daar komt nog een smoker, een man uit Nevada (Reno), onderweg met zijn vrouw naar Oregon, naar de Grants Pass om...de jetboat on the river te gaan doen. Ik zeg; "Hee, we did it, VERY much fun, man!"Enne....we are going to your place..Nevada"."Oooooh, great, great!"
Jep, en zo is er altijd wel iemand om mee te buurten...

Woensdag 20 juni
Lekker op ons gemakske wakker worden, want we zijn nog best moe van de afgelopen dagen, Sophie en Stijn hoor ik om 8.30u nintendo-en, we gaan er stillekes aan uit. Om 9.30u zwemmen, want het is al bloody hot, tot een uurke of 11.30u (Sophie, Stijn en ik fitnessen nog effe tussendoor), en daarna zetten we de reis voort naar Santa Barbara. Tja, mensen...het is weer zo'n 5 1/2 uur rijden, maar America is dus ECHT BIG!!!En om wat te zien...moet je rijden!!
Maar...het is een plek waar we langer blijven, 6 dgn nl.De weg ernaartoe...je ziet het landschap veranderen, de groene groene bomen, worden vervangen door dorre velden met hier en daar wat groen, temperaturen lopen op, soms tot de 100 F(=37 gr. C), maar ik had niet anders verwacht..California, daar is het warm, dat zie je ook altijd in de films, dus.....
Mij best!!!

Maar..met als gevolg dat er dus ook geen plek is in de schaduw. Ik had het EVEN gehad met de burgers, friet als snelle hap tussendoor, dus we gingen naar de winkel, de SAFEWAY, herkenbare winkel. Broodjes, ham, tomaat, salade, hupp....snel in de auto gestapt, omdat het zo warm was....Jahh, zei Roon, enne "waar gaan we dat opeten??""Nou, gewoon, ergens...onder een boomke.."Jaaaja, dat kan in Oregon! Maar hier is nog maar weinig schadeuw te ontdekken! "Heeee, daar is een brug!"" Ja, mensen en onder de brug, tussen het zand hebben we ons broodje gezond naar binnengewerkt!"Was wel lekker hoor!

"Nou, Sophie en Stijn...nog maar 2 uurtjes rijden en dan zijn we er!"
Het gaat goed, de reis, beter dan we dachten! Als we aankomen in Santa Barbara, zo rond 16.30u hebben we er 1700 km. opzitten, we hebben toch enorm veel gezien, en het was goed te doen!
Aangekomen bij Santa Barbara, een plaatsje aan zee, waar we de komende dagen vertoeven, echt een geweldig leuk plaatsje (hadden het van de locals al gehoord, dat het hier ontzettend mooi was) installeren we ons, gaan lekker zwemmen bij het zwembad, aan zee, we vermaken ons hier wel, maar da's voor de volgende ronde!! Oja....en we gaan natuuuuuurlijk naar Los Angeles, oeiioeiii, als DAT maar goed gaat.....je weet het he...No South Central Los Angles.."

Dit was ons South West America Adventure van de afgelopen 6 dagen,.....
Tot het volgend ADVENTURE!!

YO BRO, SEE YOU, PEACE MAN! XX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten