maandag 19 maart 2012

OMSI, OUTLET .....DE ANDERE ZIJDE VAN MT HOOD, COLUMBIA GORGE& HOODRIVER!

HALLO AMIGO'S!!

Weken, dagen, maanden vliegen voorbij.... dat geldt voor jullie, maar dat geldt toch ook voor ons. Gelukkig! Want als de dagen, minuten, weken langzaam voorbij kruipen hier, dan is het toch ook NIET goed.
Ook al heeft het vorige week zowat echt heel de week geregend, toch hebben we ons weer prima vermaakt.

Luna is aan de betere hand, haar wond begon wel wat te ontsteken, maar na een aantal dagen de wond met sterillium behandeld te hebben, ziet ie er wonder boven wonder goed uit. Ze was te druk, te springerig, dus ze moest van de dierenarts aan de tranquillizers, zodat ze wat kalm bleef.
Maar zoals gezegd, het is en blijft een friese stabij, vol met energie en met zo'n pilleke gingen de scherpe kantjes er wel vanaf qua energie, maar als Sophie en Stijn thuiskwamen, dan was het toch weer dikke pret voor haar, want dan wordt er weer volop gespeeld.
Maar....we zijn inmiddels alweer ruim 1 1/2 week verder en het gaat de goeie kant op met haar.

Vorig weekend wilden we wel iets gaan doen, maar nog niet te ver van huis, omdat Luna dus nog aan een dieet van om de 3 uur zat.
Maar dan is het wel leuk om naar....

OMSI te gaan!
OMSI is een overdekt museum waar van alles en nog wat ondergebracht is, alles wat ook maar met wetenschap te maken heeft. Nou, en omdat wij zo'n wetenschappers zijn, besloten we om daar weer naartoe te gaan... We zijn er een tijd terug ook al geweest, er is ZOVEEL! Toen hebben we de submarinetour gedaan en de Omni-max theatre over het ontstaan van de vliegende dino's, en nu besloten we om naar het museum gedeelte te gaan. Je leert dan van alles en nog wat over hoe iets in zijn werk gaat, bv. hoe je met water en lucht een fles zo hoog mogelijk de lucht in kunt schieten. Allemaal wetenschappelijke dingen, waar ze ten eerste veel van leerden, maar....die ook nog leuk waren om mee te spelen. Je kunt daar gewoon heel de middag rondsjouwen... wat we natuurlijk ook gedaan hebben!
Ondertussen zijn we ook nog naar de omni-max theater geweest. Het ging over hoe tornado's ontstonden en daar waren natuurlijk filmers die dat hadden gefilmd. Weer wat geleerd, hoe slim wij hier wel niet worden!!
Ready for take off

Een capsule die vroeger gebruikt werd om astronauten in de ruimte te brengen

Leuk experimentje om je haren overeind te laten staan.

Uitleg over skeletten ......altijd leuk


Zoals gezegd.... een week vliegt voorbij, en omdat ik mezelf in het begin al voorgenomen had, om gewoon om de 1 of 1 1/2 week de blog te schrijven, omdat ik anders bepaalde dingen zou vergeten, blijf ik dat natuurlijk trouw doen. Ook al denk ik wel eens... wat is er deze week gebeurd? Wat hebben we gedaan? Nou, eerlijk is eerlijk...vorige week was het echt baggerweer hier! Het is dat ik niet het type ben, die daar sjaggie van wordt, maar toch had ik het na 4 dagen continue regen wel gehad. Ik heb me in de rondte gesport, geshopt en geskypt en op het einde van de week was het gelukkig weer beter weer. Nu moet ik nog steeds zeggen, dat we het hier erg getroffen hebben gehad met het weer, alles bij elkaar. Maar het is heerijk als de regen weer voorbij is, Sophie en Stijn weer lekker buiten kunnen spelen, op het moment is skeeleren helemaal hot, dus daat kunnen ze zich hier voor op straat prima mee vermaken, hele routes worden uitgezet, om daar over te skeeleren.

Het weekend staat weer voor de deur, en heeee; ik heb een invitation gehad, voor een kledingparty...Bij Michelle, de Americano. Gezellig! Sophie wil ook wel mee, dus here we go!
Het is gewoon bij Michelle thuis, eigenlijk net als bij ons de mylene-avonden/kinderkledingparty's. Het is er gezellig, zo'n 8 vrouwen zijn er, lekkere hapjes, wijntje erbij en we settelen ons op de bank. Ik had vantevoren al tegen Sophie gezegd, dat er geen kindjes zijn, en dat Cameron en Yasmin er ook niet zouden zijn, maar Sophie vindt het allemaal wel interessant. De vrouw  die de party presenteerde,Lisbet, was helemaal hilarisch dat we van the Netherlands waren. Ooooh, wauwww, i like the Netherlands!! I've been there a lot, in den Heeg. Ik zei; "you mean...Den Haagggg"Oh yes, yes, so difficult, den haaaggg"Vooral de "G'krijgen ze hier niet voor elkaar. Nu moet ik ook zeggen dat ik mezelf ook iedere keer voortaan presenteer als Annuska Kweemer (dus diet Krrramer, maar Kweemer), anders maak ik het mezelf te moeilijk....

 Nou ja, wat gebeurt er dan met zo'n party, de kleding wordt geshowd,
en daarna mag je zelf gaan passen wat je leuk vindt. Ik moet wel zeggen, dat ik niet alle kleding zo leuk vond, maar er zaten ook wel leuke dingen bij. En dan zei Lisbet, als ze iets presenteerde: "this is SO european, look at this, Annuska!" En ja, we hebben 1 shirt voor Sophie weten te scoren en 2 voor mij (het was uiteindelijk een volwassen collectie).

Het was een gezellige bende, maar het is inmiddels alweer 22u... Sophie moet toch echt naar bed!
Dan zegt Betsie (1 van de vrouwen die daar ook is)." Annuska....do you want to dance??"ëeuuh, now??"Noooono, not now,hahaa,  30 march, on a friday...."
Now, yes, i like to dance"." ALLRIGHT Then, you hear about it, you gonna love it!"
Dus we wachten af, misschien dat ik volgende week wel ergens met de voetjes van de vloer ga, haha!

Zaterdag besloten we om naar
WOODBURN THE OUTLET
te gaan.
Een enorme outlet, met zoveel verschillende winkels, van Nike, Adidas, The Northface, DKNY, gewoon niet op te noemen zoveel winkels. Het is allemaal al goedkoper daar, maar nu is het ook nog eens SALE van alle winterkleding, en aangezien we er niet meer zijn geweest, hebben we besloten om vandaag lekker te gaan shoppen!
We hebben goed gescoord, wat adidasjasjes voor Sophie, wat sportkleding, voor Stijn een goeie winterjas en ook voor Roon een winterjas.
Tja, en zoals gezegd, een uurke of 3 is voor hun MEER dan genoeg,want daar gaan ze alweer, verstoppertje tussen de jassen, tikkertje...etc." Komop Roon, we hebben alles....let's GO!"

Wat hier erg populair is naast de basketballkorven zijn schommels, die met 1 touw in een boom hangen, met een rond plastic geval eronder...een schommel dus.. Sophie en Stijn hadden geprobeerd om er zelf 1 te maken, een plankje met een touw eraan, zijn er echt middagen mee bezig geweest! Hebben hun eigen ontwerp in de boom bij de boomhut gehangen, maar omdat het toch allemaal niet zo stabiel is, hebben we toch besloten om maar een echte schommel te kopen, dus dat deden we die middag dan ook maar meteen.
S'Avonds nog gezellig de open haard aan, nog zolang het kan.....

En dan is het alweer zondag!
Toch blijft Mt Hood erg trekken, het blijft geweldig leuk om daar te vertoeven en omdat het de laatste keer wat misgegaan is met de schoenen van Sophie (jaaaaja, die IK vergeten was...) besloten we om toch weer een dagje de sneeuw op te gaan zoeken.
Van een collega van Roon, hadden we de tip om niet naar Governmentcamp te gaan, maar naar de andere kant van Mt Hood, waar je ook banden kunt huren.
Dus...de andere kant op....naar

MOUNT HOOD.
Onderweg rijden we dus ook een andere route, we rijden langs de columbia river af, echt een geweldig mooie rivier, met geweldig mooie bergen, rotsen, het is gewoon weer zo anders.... echt SCHITTEREND!

Onderweg nog effe een Mc Donalds meegepakt, ja sorry hoor, die RIEP gewoon naar ons!
En daar aangekomen, gaat het zonneke nog es volop schijnen, nou, wat willen we nog meer?
JUST, we willen glibberen!!
Dus hupp, snel de tubes gehaald en gaan met die banaan, Sjaan!
Het is erg leuk, Roon staat natuurlijk weer volop te fimen en foto's te maken, en ik sta daar ook wat naar hun te kijken. Zegt dieje mens opeens tegen mij van... "come on, you can go if you want", dus ook met die tube van de helling af.... nou, o.k., lijkt me wel funny!
Dus ik er nog vanaf geglibberd, Roon natuurlijk ook, nou, is onze dag ook weer HELEMAAL goed!
Sneeuw heeft een enorme aantrekkingskracht op Stijn, gewoon ook al om er in te rollen, dus...ja, je raadt het al..binnen de kortste keren is Stijn uit zijn tube gerold, de sneeuw in, om daar verder te gaan met een iglo te bouwen. Een genot om te zien, hoe ons menneke zich uren en uren alleen in de sneeuw kan vermaken.






En Sophie wil ACTIE, he! Als ze maar op een berg kan klimmen, als het maar hard gaat, als het maar snel gaat....
Na wel heeeeel veel keer van de helling afgegaan te zijn met the tube, heeft ze gezien, dat er mensen zijn die een hoge besneeuwde berg beklimmen, en er dan vervolgens van afglijden...."dat wil ik ook!"zegt Sophie dan natuurlijk al snel.
En ja hoor, Stijn wil ook wel, en wij gaan dan toch ook maar mee.... toch wel hoog, hoor die berg!
Dat valt me natuurlijk pas vooral op, als we boven zijn, en ik naar beneden kijk. Tja....daar is mijn hoogtevreestic alweer. Sophie, Stijn en Roon lijken nergens last van te hebben, en glijden gezellig naar beneden. Uiteindelijk doe ik dat ook maar, en besluit om niet meer terug te gaan...
Sophie en Stijn kunnen er geen genoeg van krijgen...nog 1 keer...echt, nog 1 keer....aaah, de laatste keer...






Wat OOK erg leuk is, is dat je er ski-lessen kunt nemen. Roon is totaal niet van het skieen, maar ik heb nu besloten, om samen met Sophie en Stijn volgende week, als ze voorjaarsvakantie hebben, om daar met hun naartoe te rijden en lekker een hele dag te gaan skieen, incl. les, dus TOCH nog, mensen!!

Toevallig komen we Eric, een Amerikaan, tegen, die we bij 1 van de etentjes bij de Americano´s, hebben ontmoet. Met Eric en zijn vrouw mogen we in de zomer nog een keer mee op zijn boot....
Gezellige gast, die toevallig ook NET op het punt staat te vertrekken. Hij gaat met zijn kiddo´s naar een pizzeria in Hood River. `Have you ever been there?" "Nou, no, never been in Hood River"
Dus we gaan met Eric daarnaartoe, en whhaahh, lekkere pizza's dat ze daar hebben!!! Je ziet het ook wel aan hoe druk het er is.
Hood River is een erg leuk plaatsje, meteen aan Columbia river, en is ZEKER een plaatsje waar we nog terugkomen. In de zomer staat dit plaatsje er heel erg bekend om de windsurfers. Tja, het is al einde van de middag, dus we moeten toch echt terug. Hebben daar nog even rondgesjokt, en zijn toen weer richting hause gegehen.
Leuk dagje, weer lekker in de snow, let it go,let it flow, in the snow...

Kom ik alweer bijna op het einde van onze avonturen...
Zoals gezegd, Sophie en Stijn zitten echt wel helemaal in het engels, ze corrigeren me zelfs, tssss. Nee mam, het is niet"look out", maar het is "watch out"!
Stijn kwam laatst naar mij," mam ik moet eigenlijk iets hebben, maar ik weet niet meer hoe het in het nederlands heet... a pencilsharpener". Ach, manneke, dat is een puntenslijper, maar over een jaar zit je gewoon weer helemaal in het nederlandse wereldje, hoor.

Sophie is nog helemaal in haar hum met the gymnastics, en ook op school gaat het goed!! Toevallig heeft ze vandaag haar rapport meegekregen en ik zal er eens een stukje uit citeren: "WOW! Sophie is making AMAZING gains in her language skills. I cannot believe she has only been here for 6 1/2 months. In math she understands most of the major concepts. She is much more social and seems much happier". Nou, of DAT niet goed klinkt. Ze zit natuurlijk qua taal niet op hetzelfde niveau als haar klasgenoten, kan ook niet, maar ze is heel erg goed vooruitgegaan. Goedzo, meske!! Met de juf gaat het nu ook beter, nu Sophie haar taal spreekt.

Stijn heeft ook zijn rapport gehad, en ook hij is met sprongen vooruit gegaan: ï'm looking forward to a great last trimester and seeing Stijn's continues growth. I am truly amazed at the progress Stijn has made in learning to speak, read and write in English". Great job, Stijn!! Goed gedaan, menneke!
Tja, wie had dit alles kunnen denken. In het begin hebben ze het wel moeilijk gehad soms, ja, hoe hard kan het zijn om heel de dag tussen amerikanen te zitten die jouw taal niet spreken en jij hun taal niet. Dan moet je je toch wel vaak alleen voelen,maar....die fase zijn ze gelukkig voorbij, ze komen happy van school thuis!

Met Roon gaat het goed op zijn werk, hij gaat het nu weer wat rustiger krijgen, dus da's ook wel o.k.

Nog even dit;
Floortje, Floortje, BelleFloortje, Van harte Gefelicifloepstaart met je 8e verjaardag, een HELE fijne dag, troela!! XX
Sofie (niet onze....) ook van harte proficiat volgende week!! Ook jij gaat richting de ouwe dozen-club! X

Hopelijk blijft bij jullie het zonneke schijnen, maar ook hier, bijna 8500 km verderop!
Een gezellig weekske voor iedereen, de lente is in zicht!

ADIOTSKI, HOUDIJOTSKI, EN NATUURLIJK..... TOEDELEDOTSKI!! XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten