zaterdag 18 augustus 2012

LEGOCAMP, MICROWORLDCAMP, RAFTEN ON THE DESCHUTES RIVER, TRAIL MULTNUAH FALLS, HORSECAMP& AQUACAMP!

HAY THERE EVERYBODY!

Als ik zo naar de titel kijk, is het weer een heleboel van afgelopen, maar ik ga nu de verkorte versie doen...tenminste...ik ga het PROBEREN. Ik vind het nl. altijd ERG leuk om tot in detail te treden, maar ja heee, jullie hebben nu ws. ook wel wat anders te doen dan die ellenlange verhalen van ons te lezen, terwijl het nu in Nederland zo'n lekker weer is. Enjoy!!

Sophie had vorige week haar MICROWORLDCAMP!
Tja, wat is dat? Het is een naturecamp, ze gaan de natuur in, op zoek naar blaadjes, beestjes, takjes, gekke dingetjes..om onder de microscoop weer te bekijken. Daar maken ze dan weer tekeningen van, echt een beetje de natuur in, dingen leren van de natuur , dus wel echt leuk, daarna nog wat knutselen, hobbyen, ook helemaal Sophie haar ding.
Ze ging daar heen met vriendinnetje Yasmin, en ze hebben volop genoten!

Stijn had vorige week zijn LEGOCAMP, en wat ze daar deden...nee..je raadt het nooit, moeilijk moeilijk...met lego spelen!
Ze begonnen sóchtends met lego bouwen, het einde van de dag mochten ze het aan ons showen, waarna het vervolgens de volgende dag weer afgebroken werd, maar Stijn en buddy Cameron hadden er de grootste lol in, stel je voor....de HELE dag met lego spelen, tussendoor effe buiten spelen, maar ze waren blij dat ze weer naar binnen mochten (lekker in de airco) om verder te bouwen.
Ook zij hebben een fantastische week gehad!


Roon ging "lekker"op de fiets naar het werk, ahum...het was toch wel een beetje erg hot! S'Ochtends is het natuurlijk prima weer, maar s'middags met 35 gr. naar huis fietsen, is dan weer TE!
Maar hij doet het wel...."goed voor mijn conditie"....
En ik? Ik ben tussen het heen en weer brengen van hun (Stijn had nl. fullday camp, Sophie halfday), natuurlijk effe de laatste dingen snel gaan shoppen. Ik weet niet wat dat is, maar ineens word je op 1 of andere manier hebberig, en denk je...ooooh, ik moet dit nog hebben, en dat (heel het jaar de tijd voor gehad, maar allee), maar we blijven nuchter, hoor! Goed is goed!

Zo rollen we een beetje de week door, Sophie en Stijn nog een nachtje gelogeerd bij Michelle & Jonathan, zodat wij samen een keer konden gaan uit eten.
En dan is het alweer weekend! Sophie is volgende week jarig en eigenlijk wilden we toch wel iets speciaals doen, nl. raften, maar we willen ook gegarandeerd mooi weer, en dat is deze zaterdag, dus hupp.....een vervroegd fuifje alvast, komend weekend vieren we het verder! We zijn dus afgelopen zaterdag gaan.....RAFTEN ON THE DESCHUTES RIVER!

We hebben het geheim gehouden voor hun, zodat ze echt verrast waren. We moesten eerst ook nog eens ruim 2 uur rijden, dus dat hield de spanning er goed in!
Het is mooi weer, helderblauwe hemel, wa wilde nog meer...jaaaa JUST.....RAFTEN!

Ze wisten al dat het iets met water was," aaaah, we gaan zwemmen! zei Sophie"..."Neeeuh", "Aaaaah, we gaan kano-en"...."Neeeuhh"," mmmmm, dan weet ik het niet, zegt Sophieke", dus toen we dichterbij kwamen en ze die boten zag, wist ze t....."Yeeeaah, we gaan raften!". Hebben we t ook al vaker over gehad om te doen, maar bij ons in the Netherlands is er natuurlijk ook wat minder raft-plezier, dus vonden we ook echt dat we dat hier moesten doen.

Ik vond het spannend, we hebben het nog nooit gedaan, maar ook zo met Sophie en Stijn. Natuurlijk kregen we een life-jacket om. Ik had eigenlijk ook wel een helmpie verwacht, het is een gradering 4 rivier, wat erop neer komt dat het best een wilde rivier is (5 is het hoogst). Sommige raft-rental-organisaties deden het wel, maar waar wij bij geboekt hadden niet.

We gaan met de bus mee, en rijden langs de rivier af....tjee..dat ziet er soms toch wel heftig uit!
Het gaat een tocht worden van ong. 2 1/2-3 uur, best lang dus!
Maarre...here we come, river Deschutes!

Daar aangekomen krijgen we allemaal instructies..."When you fall of the boat...do this..", maar ook wat je moest doen als de boot helemaal op zijn kop ging, en wat je moest doen bij versnellingen etc.
"Stijn (bezig met steentjes) , heb je dat gehoord??"Sophie lette gelukkig goed op, maar jahaaa...zij wordt ook al bijna 10!!!

Er moesten 2 sterke mensen voor in de boot zitten, Roon bood zich aan...ik natuurlijk niet, want er was nog een sterke man aan boord, maar Roon zei.."kom, da kunde ge wel", "nou ja...o.k dan..". Dus wij met zijn 2-en voorin, Sophie en Stijn achter on, en dan zaten er nog 4 in en een gids. Roon en ik moesten tegelijkertijd peddelen, en de rest moest ons volgen.
Wij gingen in het midden van de boot zitten...HELEMAAL verkeerd dus..."No no, you must sit on the side of the boat!"..'Oooh?"Ik had nu al het gevoel dat ik er bijna van af viel.

Nou, peddelen maar! Aaah, valt eigenlijk best mee, gaat best goed!
Stijn vroeg of t ie voor op de boot mocht, wij aan de guide gevraagd...."oh yes, no problem". Mmm, ik vond het eigenlijk toch maar niks, Stijn zo voor op de boot, maar het ging goed, totdat..........ja ECHT, een daling in de rivier van misschien wel 2-3 meter, dus eigenlijk een soort van waterval, waarbij je diep naar beneden viel, en die guide maar roepen dat we moesten peddelen, jaheee, ik wil me EFFE vasthouden!
Ik keek naar Stijn....en weg was ie! gelanceerd van de boot af, echt creepy man! Ik schrok me kapot, en het gekke is dus dat je met de boot verder vaart, en Stijn dus een eindje achter ons was. Nu had hij gelukkig de life-jacket aan, maar sjongejonge...en dan al die rotsen die je zag in het water.

Maar alleee...Stijn was erg geschrokken, wilde voorlopig niet voor op de boot (Sophie hoefde ineens ook niet meer zo nodig, trok nadien gelukkig wel bij..), maar dat was wat.

De verdere tocht ging eigenlijk erg goed, we kregen er zelfs "feeling"voor. Na een tijdje wilde Sophie toch voor op de boot, Stijn durfde ook weer, alleen als hij zag dat er versnellingen en watervalletjes kwamen, dan sprong ie acuut naar zijn plekkie achter mij.

We kunnen wel zeggen, dat het SUPER was, hard werken soms, DAT wel, maar ERG gaaf om te doen!!
Gelukkig vonden Sophie en Stijn dat ook!
Nadien nog even een pizaatje bij Hood River, onze favorit, en tuffen naar huis.....een goed bestede dag!!
Live action!!



Zondag 12 augustus
Lekker een beetje uitslapen, en rond de middag gaan we naar de
MULTNUMAH FALLS.
We zijn er natuurlijk al verschillende keren geweest, maar we hadden de trail naar boven nog niet gedaan, en we (vooral Roon dan...) vond dat we dat toch ECHT moesten doen. Nou ja, leek me ook wel leuk, Sophie en Stijn ook.
Het was weer bloody hot, maar we beginnen toch vol goed moed naar de weg naar boven...pfffff, ik moest weer denken aan die trail bij mirror lake, vorige zomer. Het was een hele trail,  1 of 1/2 mijl lijkt niet lang (is ong.2 km) maar WEL als je naar boven moet klimmen. Sophie had het warm en "kon niet meer", het zweet gutste uit mijn kop, en ik kon niet meer", maar de mannen moesten en zouden naar boven naar de rivier, en jah....wij eigenlijk ook wel, we waren al over de helft, en heee...WIJ laten ons eigen NIE kennen, he!!
even rusten onderweg.


Op weg naar de top

Het uitzicht vanaf het begin van de waterval....




YESYES, we zijn boven!!
En ja hoor, DAAR is de rivier waar de multnuah falls vanuit komen. Jahaaa, en waar riviertjes zijn....DAAR zijn Sophie, Stijn en...Luna! Lekker effe afkoelen in het riviertje, heerlijk!!
Trots dat we naar boven zijn geklommen, nog effe lekker afkoelen, en dan gaan we weer naar beneden, maar dat is dan weer peanuts, he! Alhoewel...dat voel je toch OOK wel in de beentjes..

Waar we ook nog zijn geweest was het uitkijkpunt van de Columbia River Gorge. Je hebt vandaar een heel mooi viewpoint over de rivier met de bergen, echt supermooi!
Weer erg de moeite waard!
Het uitzicht punt bij de Columbia Rover Gorge

Mooi uitzicht over de Columbia River


We hebben nog een paar weken te gaan, afgelopen week hebben Sophie en Stijn ook weer summercamp gehad..Sophie samen met Yasmin HORSECAMP, en Stijn en Cameron AQUACAMP!

Sophie en Yasmin gaan van 9u- 15u paardrijden en alles wat daarmee te maken heeft, heel de week, waarbij op het einde van de week een show wordt opgevoerd door the girls.
Ze hebben het echt super naar hun zin, en Sophie is helemaal in haar nopjes, ze rijden trails met de paarden, leren springen, geven de paarden ëen bad", verzorgen ze, dus alles om en met de paarden, geweldig! S'Avonds natuurlijk bek-af, maar dat geeft niks...

Ook Stijn en Cameron hebben het erg naar hun zin op aquacamp. Dat is maar van 13u-16u, maar lang genoeg (vorige week hadden ZIJ lange dagen..')
Ze beginnen ook een beetje lam van het warme weer te worden, 40 gr. was het vandaag. Ik vind het niet erg, wel goed, ook niet zo benauwd, het koelt s avonds toch wel wat af, dus wat mij betreft mag dit weer altijd wel. Sophie kan niet zo goed tegen de hitte. Zaterdag gaat het hier ws. erg onweren schijnbaar, ben benieuwd, heb het nog niet gezien hier, en hoop dat het er flink uitknalt, zodat Roon wat foto's kan schieten. Wel goed getime-ed met raften dus, zoals ge ziet.

Jan de ijsco-man in de Melody Lane...

Komende zondag gaan we Sophie haar 10de!! verjaardag vieren, very special...Sophie wordt hier in Amerika een 10!!!-ER, nou...specialer kan toch niet, wel??
Toch heeft het ook weer een dubbele lading, zo'n speciale verjaardag, maar zonder familie en vrienden/ vriendinnen! Hoooho, WEL met een paar vrienden! We hebben 5 american family's uitgenodigd om dit met ons te vieren, maar ook tegelijkertijd onze "farewell-party"te doen. Het zijn de gezinnen waar we het laatste jaar het meest mee vertoefd hebben, dus het wordt TOCH een speciaal feestje voor ons SOPHIEKE!!
Hier komen we volgende keer weer op terug....


Wauw...rijden zonder de teugels vast te houden...geleerd op Summer Camp!!







Sophie met haar amerikaanse-10 jaar-verjaardagshoed
Nu nog even dit...
SOPHIEKE, meidje, prinsesje, 10-er hier in the States....VAN HARTE GEFLOEPSITAART (of mag ik dat nu niet meer zeggen, nu je...10-er bent??) !, een GEWELDIGE dag, we maken er iets moois van!! XXXX van ons!

Fleur(tje haha), op dezelfde dag jarig als ons Sophie......ook van harte gefeliciflapstaart (dat mag wel als je...20!!!!! wordt he) met je verjaardag!! Maak er een leuke dag van!! XXX

We brouwselen er weer een eindje aan, k ga in de zon liggen....oh nee...Sophie ophalen van summercamp....morgen show..ben benieuwd!........effe pauze.................................................................De show was erg leuk en mooi, hebben laten zien wat ze deze week allemaal geleerd hebben, Sophie heeft zelfs gesprongen! In galop met losse handen, echt...super! Dus ik denk dat ze het in Nederland wel weer op zal pikken,(zat voorheen ook op paardrijden) want het zit in haar bloed en ze heeft er een geweldig goed gevoel voor...TROTS zijn wij! Op naar Sophieke s....10e verjaardag, volgende week meer daarover..

TOEDELEDOKI XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten