maandag 7 mei 2012

8 DAGEN TOUR NOORD-WEST AMERIKA!!

HOLLEEKES ALLEMAAL!

How is it going??
Hier goed! Uit aan het puffen van de laatste 10 dagen, want we hadden een heel program voor lady Lath.Het wordt een beetje een verhaaltje van 2 meiden on a tour in America....

Zoals gezegd, was het de week ervoor 30 gr. hier, en maar hopen, hopen, hopen op een lekker weertje voor ons in die 10 dagen, maar allee, zoals eerder gezegd...niks hier zo veranderlijk dan het weer, t kan vriezen en het kan dooien!
Nou, vriezen deed het gelukkig niet, maar de wolken waren toch echt wel erg grijs toen Marjon aankwam.
Zoals ook gezegd ben ik een aantal keer verkeerd gereden....OFCOURSE! toen we naar ons huis reden, omdat we het EFFE to droek hadden met buurten.

Thuis aangekomen...heeeee...het zonneke, hahaaa, effe in het zonneke proosten!!
Marjon wilde eigenlijk Sophie en Stijn mee van de bus halen, maar de tijd vloog zo snel, en we zaten zo lekker in het tuintje met ons wijntje erbij, dat we de tijd vergaten en....ze dus ineens aan de deur stonden. Sorry kiddo's!

Sophie en Stijn waren natuurlijk ook keiblij met de komst van Marjon, en vooral Sophie raakte maar niet uitgepraat, en we hebben sávonds met zijn drietjes gekookt (the lady's dan, he?), gezellig! De kop is eraf, het was weer helemaal als vanouds...die 8 maanden, niks van te merken..
Blaaablablaaabala.
Natuurlijk wil Marjon sávonds nog even sightseeing hier in de buurt doen, dus kom op Luna, let's go walk!Samen met Sophie, die nog steeds niet uitgepraat raakte, hebben we een heel eind gewandeld, naar hun school, rondom de school...nice walk!
'



Noww, Marjon begint toch wel lichtelijk moe te worden, dus gaat effetjes liggen.....tja, de jetlag, voor haar gevoel is het natuurlijk midnight!
Daarna is ze er weer! En...ze heeft cadeautjes...aaaaah, da's toch lief! Sophie heeft een soort van kroontje met vlaggetjes (koninginnedag), ik heb een kroontje, Roon heeft oranje vlechten, Stijn een toeter...YES, we kunnen dus TOCH koninginnedag vieren, want ze heeft zelfs aan oranje vlaggetjes gedacht!!

Maar da's weer een paar daagjes later...
Kinnekes naar bed, dan kunnen wij buurten met een fles wijn tussen ons in, en effe onze nieuwste verslaving bijwerken, nl.......facebook. Ik ben gelukkig van die verslaving af, maar omdat Marjon er nog maar net op zit, zit die nog in de verslavingsperiode..Zo noem ik dat maar, want in het begin...ooooh men....je wilt van iedereen van alles weten, en iedereen wil van jou alles weten, heeeel gezellig, maar je kunt er ook in doorslaan, en ik denk dat bijna iedereen die fase wel heeft gehad.
Maar wij zitten er weer middenin, effe berichtje geplaatst dat Marjon in the States is, en daar krijg je dan natuurlijk weer vele en leuke reacties op!

Het wordt later..en later...en later, en dan gaan we rond een uur 0f 1 of 1.30u toch maar naar bed...morgen weer vroeg op, Sophie en Stijn moeten nl. gewoon naar school.
Tja....en Marjon was OOK alweer wakker, om 4u was ze alweer wakker, weer wat ingedoezeld, om vervolgens toch maar om 6u op te staan, omdat ze niet meer kon slapen...tja, ik zeg het oe..die jetlag, da's geen kattepis! Maar dat komt wel goed...tegen de tijd dat ze weer naar huis gaat...
Maar allee, nu Marjon toch wakker was, kon ze mooi Sophie en Stijn mee op de bus gaan zetten, had ze dat alvast gezien!
Voorstellingsrondje aan de busmoeders, en de dag is begonnen, eigenlijk haar eerste dag.
Maarre....de Lath. is van de leg, totaal van het padje en.....gaat weer lekker d'r nestje in, lang leve de
jetlag!!
Maar ik wist het gelukkig, had er rekening mee gehouden, vandaag niet veel op de planning, alleen op school met hun lunchen, kan ze dat tafereeltje ook eens zien.

Om 11.15u naar Stijn zijn eetpauze in de cafetaria. Vriendjes van Stijn gezien, het klapgehalte van de juffertjes (dan moeten ze nl. stil zijn..) en wat er zoal aan eten te verkrijgen is. En jahh, het is idd zoals in de film, een soort van buffet waar ze langs moeten lopen om hun eten te pakken.
Marjon vond het klapgehalte lichtelijk overdreven, ze kregen er nl OOK nog een hele speech bij dat ze de laatste dagen VEEL te NOISY waren, en ik zeg nog tegen Marjon: "let op, dadelijk gaan er allemaal vingertjes de lucht in.."..een teken dat je stil bent (je moet dan 2 vingertjes de lucht in doen) en jaaaa hoor... Het is soms idd wat overdreven, maar ze hebben de boel WEL onder controle, 550 kinderen in totaal...pfffff (wel verdeeld over 3 lunchpauzes, maar toch!)..

WASHINGTON SQUARE
Daarna effe snel naar huis om zelf wat te eten, en dan weer terug omdat Sophie om 12u gaat eten. Sophie was supertrots dat we er waren! Ze had het er ook al heel de tijd over gehad nl. Ik kom nog altijd 1 keer in de week bij haar eten, en ze zei..."maar dan kom je ook een keer met Marjon eten, he?""ja, hoor, schat!"
Tegen 12.30u was ze klaar en ging buiten "tedderballen", en wij???? Wij  gingen naar Washington square, the mall YESYES!
Het weer is niet veel soeps, sorry Marjon, een paar dagen vantevoren allemaal lekker zitten maken dat het hier zo warm is....en nu krijg je DIT op je dak...regen.

Maaaaaar....DAAR hebben we in the mall geen last van.
De eerste winkel die we binnenschieten is MACY'S en dat was ook meteen de laatste winkel haha.
Er was veel on SALE, tja...dat trekt ons nogal! Dus..de komende uren gaan we...pashokje in...pashokje uit..pashokje in...en weer eruit, kapotmakerij, maar heerlijk hoor!!
Tijd wel in de gaten houden, want nu mogen we toch ECHT niet te laat thuis zijn, hoor, staan ze dadelijk voor een gesloten deur...tssss!
Maar het werd TOCH nog ontzettend haasten, rij ik toch prompt WEER verkeerd, terwijl ik daar al ZOVEEL keer heb gereden. Hupp, dan maar weer volgende afslag eraf, draaien..en weer terug!

sÁvonds weer gezellig gekookt, met zijn allen gegeten, rijst met chicken en groenten...zie je wel, Marjon, dat we TOCH gewoon eten?
sÁvonds natuurlijk weer lekker geborreld.....

THE EGG-DROPP AND THE OUTLET
Vrijdags heb ik oppas geregeld voor na school, dus we kunnen ons gang gaan. Alhoewel....eerst naar de egg-drop op school, die zou eigenlijk vorige week vrijdag zijn geweest, maar dat was verzet naar deze week. Dus...we zijn er, hoor, Sophieke! Om 11u staat iedereen paraat. Wat is de egg-drop? Ze zijn hier erg science-gericht, en nu was de opdracht om thuis iets te bedenken, waar het ei in kon, moest allemaal van natuur-vriendelijk materiaal, daaromheen ook spullen van natuur-vriendelijk materiaal, en dan zou het ei van ong.2 1/2 meter hoogte naar beneden gegooid worden, en de kunst was dan natuurlijk dat het ei heel was gebleven!!
Roon natuurlijk denken, denken, denken....hij is de scientist hier nl. Een hele fabricage gemaakt, een soort van parachute van een handdoek, met stokjes, het ei zat in een kleenexdoosje, met watten opgevuld.....

Beeehh, het regent, maar het gaat toch door allemaal. De klassen werden 1 voor 1 naar voren geroepen en dan stond er een leraar op een trap die de eieren naar beneden gooide. Toen Sophie....woww, gaaf....en....YES het ei is heel gebleven!! Goedzo Roon en Sophie!!


Na de egg-dropp is het peper en zout tijd, dwz...onze tijd dus. Hoe kom ik op het peper en zout verhaal trouwens?? Voordat we weggingen hebben we nog een interview gehad met de uitstraling over..."vriendinnen voor het leven", en zij vond ons...peper en zout, vandaar! Grappig he?

Wat staat vandaag op de planning??
De outlet in Woodburn!
Tja, moet je TOCH gezien hebben als je hier geweest bent, dus...het wordt een shop-dagje! Jahaa, en shoppen, dat kunnen we wel!
Het weer is perfect ervoor, want...het regent! Tadaaaaa!
Ja, wie hier trouwens ooit in de outlet is geweest, weet ook dat er TEVEEL winkels zijn om ALLEMAAL gehad te hebben, echt PLENTY!!
Dus we moeten keuzes maken...tja..en da's wel moeilijk voor weegschalen als ons, maar we doen ons best, he Marjon!

Om 12.30u  komen we ong. aan bij Woodburn, en om 20u hebben we toch nog niet alles gezien...de deuren gaan sluiten...ooooh men! Toch hebben we aardig wat tassen volgeladen, tussendoor een burritootje en naar een wine-tastingbarretje geweest....het was weer genoeg geweest, vermoeiend maar voldaan!

Natuurlijk had ik voor ons Marjon ook een surprise in petto. Zodra ik wist dat ze deze kant op kwam, ging ik bedenken....wat is nu es leuk om te gaan doen met zijn 2-en?
Ja, natuuuurlijk op stap in Portland! Maar ik wilde er graag een kort weekendje van maken, dus....hotelleke geboekt aan Seaside! Ik dacht; als we dan de 1ste dag naar Seaside gaan, onderweg pakken we Camp 18 mee, dan kunnen we daar voor een uur een fiets huren en wat rondkrossen, daarna kampvuurtje at the beach en dan de 2de dag gaan we gewoon naar Cannon Beach, ook aan de zee, maar weer een heel andere look.
Dus zo gezegd zo gedaan, natuurlijk leuk ingepakt met een kaartje en zo, daar gingen we dan..zaterdagochtend huppp op naar

SEASIDE
The lady's gaan op stap...YEAHHHA!
Onderweg kwamen we eerst nog langs een heeeele erge rommelwinkel, op de weg naar Seaside. Lang geleden hebben we dat rommelwinkeltje eens op de blog gezet, want DAAR wilde Roon nog altijd wel es naartoe om te gaan snuffelen. Dus ik zei dat tegen Marjon...en meteen begon ik al af te remmen...kunnen we NU ook doen!!
Yehyeh, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrommel, met een hele grote R!! Sjezus. We hadden het eigenlijk zo gezien, de legerstock in Bels is er niks bij, te vies om de dingen vast te pakken, dusss....we waren misschien nog wel sneller buiten dan dat we binnen waren geweest! Leuk geprobeerd, Americano! Maar HIER trappen WIJ niet in, wa een ZOOI!!

Come on, Latje, let's get out of here! To the beach!!
Onderweg een beetje miezer, maar toch lekker weer, koud is het hier al een hele tijd niet meer.
Natuuuurlijk stoppen we bij Camp 18, 1 van onze favourieten, zo'n leuk restaurant op de weg naar seaside!! Staat verschillende keren in de vorige blogs..

Daar natuurlijk een lekkere bak koffie gedronken, de nodige foto's gemaakt, en daarna weer verder getuft naar...the ocean!
Rond 13.30u kwamen we aan bij het hotel..Hillcrest Inn hotel..ECHT..op de foto's zag het er geweldig uit! En van de buitenkant WAS dat ook zo, maar het was aan de andere kant ook wel weer een simpel hotel. Goed zat voor ons, het was schoon, we hadden TV-ke, zelf onze wijn en kaas bij haha, en lang zouden we er toch niet vertoeven, want..nog zat te doen!

Na wat geborreld te hebben (hoe vaak heb ik dat nu al opgeschreven??) gingen we naar de fietsenverhuur, keileuke fiets met een kap erop, mandje voorin, 2 bekerhouders voor sappie...of wat anders natuurlijk!
Nouuww, de dolle geiten waren los!! 15.45u vertrokken en we mochten een uur wegblijven. Tjaa, en nu is het hier aan zee toch meer geheuveld als bij ons in the Netherlands, dus dat was geregeld heuveltje op"duwen"en dan....fjoooooeeew, als eeen speer omlaag, proberen geen stoepranden, auto's of iets anders te raken. Whooooo, als ik er nu nog aan denk, echt BUIKPIJN van het lachen, we zijn serieus nog NET niet gekanteld met het fietsje...terwijl we naar beneden hobbelden, knotsten...kwam de rose  van alle kanten uit het bekertje geklotst, echt zooooo gelachen, men!


Zin in een sigaretje....kom, effe naar het hotel fietsen, zijn toch vlakbij, want jahh, jullie snappen wel dat we geen HELE lange afstanden hebben gefietst....
En dan is het toch opeen 17u, oooeepss, too late! Ik zeg nog, volgens mij klopt dat niet, hoor..maar het was toch ECHT zo, tja...time flies.. Maarre..het was no problem. Hij zal wel gedacht hebben..geef maar snel hier die fiets, stelletje zotte geiten...

Nou jaaaa, nu we TOCH tussen de winkeltjes zijn, kunnen we wel effe gaan winkelen...
Om daarna naar Norma, een restaurant te gaan, die het hotel had geadviseerd. Maar jah, da's dan maar afwachten, he?? Het hotel stond ook als FANTASTIC met een 9!! te boek, dusse...nou ja, we namen het toch maar met een korreltje peper..en zout!!
Toch zijn we er beland en guess what?? Het was echt geweldig superdepuper lekker!! De Lath. een lekkere steak, ik een lekkere pasta, en we zeggen gewoon effe farewell to the diet!! Heerlijk!

Ik had natuurlijk al weken geleden gezien en ook met Roon over gehad, dat je hier op the beach kampvuurtje kunt stoken. Je kunt gewoon complete paketten hout kopen. Dus ik zeg nog tegen Roon, "maarre....dan moet ik natuurlijk ook aanmaakblokjes hebben". Haahaaa, hij zag het al HELEMAAL voor zich...wij 2 stuntelende vrouwkes, met een aanstekerke of wa lucifers, wat liggen te rommelen met die blokken hout, die natuurlijk niet aangaan...
Ik zei nog; Wacht maar af!!"

Marjon en ik hadden al snel gezien waar we het hout gingen halen, even nog wat opfrepselen in het hotel, een wat dikker jasje aandoen...t is nu toch eenmaal aan zee...and there we go!
2 Strandstoeltjes.....pak hout, fles rose...whaaaat, alweer???en...een aansteker haha!
We hebben ons geinstalleerd, maarre...DAT ging toch allemaal niet meevallen, hoor! Pffff, blazen, wapperen, af en toe slokje rose naar binnen kletsen, weer blazen en wapperen...tssss, het viel ECHT niet mee!!

Daar verderop zat een chinees gezinneke, en pa chinees kwam ons te hulp met...tadaaaaha...een fles benzine!! Jaaaaheee, zo hadden wij het OK gekund, he!!
Ik denk dat hij er wel ongeveer een halve fles op heeft gegooid, echt van harte brandde het nog niet, maar allee, het vuurke was aan, natuurlijk SNEL effe wat foto's voordat het vuur weer gedoofd was, maar toen riep pa chinees dat zij er van tussen gingen, en dat we hun vuurke wel mochten hebben, wat in een boomstam was...en dus ECHT ideaal fikte als een gek! Now, let it burn, let it burn! Is weer es wat anders als let it flow, let it flow, toch?

We hebben ons tot een uur of 23u keigoed vertoefd, maar toen begon het toch wat te miezeren, niet veel, maar toch...de fles was op, dus kom...we gaan nog effe de kroeg in!
EERST natuurlijk nog effe wat opkalefateren in het hotel, en daar gingen we! Heee....da's lang geleden, man!!
Ik nam voor de zekerheid mijn rijbewijs maar mee, had ik toch wat ID bij. Op 1 of andere manier vind ik het ook niks om alsmaar met dat paspoort rond te sjouwen, want jeh...voor diegene die mij een bietje kennen...ik verlies soms wel es dingen...

Leuke kroeg gevonden (die we s'middags al gezien hadden voor sávonds), allebei wit bierke besteld...geen probleem. Hoefden zelfs geen ID te laten zien (zullen er nog wel heeeeel verwaaid uit hebben gezien...). Leuke kroeg, totdat een paar vervelende mannen constant de aandacht vroegen en ik zei tegen de Lath.: "kom, we gaon pleite hier!"

Volgende kroeg...; "Your ID?"No ID?"ï'm so sorry....met andere woorden, geen alcoholische versnapering...tsss, zelfs mijn ID (rijbewijs) was niet goed genoeg, volgende kroeg...hetzelfde verhaal, soms denk ik dan van...;whaaaahhhhahhahahhhaahahhahhahaaheeehhhh, waarom de ene keer wel en de andere keer niet??? En waarom is mijn rijbewijs niet goed genoeg?? Het is internationaal, damned!!
D'r zit niks anders op...of naar het hotel het passpoort ophalen, of gewoon naar het hotel nog wat afzakkertjes drinken, wat ouwehoeren en dan gewoon pitten! Dat laatste dus...het was ook goed geweest, gezellig, lekker kampvuurtje, lekker gefietst, lekker gegeten en gedronken, we geven het hotel geen 9,1 maar de dag ZEKER en VAST!!

Marjon zit nog steeds in het verkeerde ritme, nog volop wakker dus en ik lig op bed, echt, al zowat helemaal vertrokken, maar ik hoor ze nog steeds tegen mij buurten...blallabala...bla zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.en weg ben ik!

Tot 11u sóchtends kunnen we ontbijten. Ik had al tegen Marjon gezegd...stel je er niet teveel van voor..Ik had de dag vantevoren ook al gevraagd waar het onbijt was, en dat was in the office...pfffff, dan weet ik wel genoeg. Neuuh, zei Marjon, dat kan toch niet, da's veel te klein!
Dus ik dacht nog.. dan heb ik het misschien wel verkeerd gehoord, dus vol goede moed gingen we naar het breakfast..
Komen we binnen, zeggen we zo van dat we voor het ontbijt komen, zegt die vent; ÿep, that's it! en hij wees naar een mandje met allemaal dezelfde koeken erin". Ik zeg nog tegen Marjon..."welke pak jij? Ik denk dat ik de raspberrykoek maar neem"(die was er alleen maar) whahaha, hilarisch he!! Dus daar gingen we dan...met ieder 2 koeken en een volle bak koffie naar de hotelkamer, echt lachuh!!

De dag brengt volop zon! En..de dag brengt ons vandaag naar Cannon Beach, zo'n 10 mile van Seaside af. We hebben nog een leuke foto gemaakt van een HOTDOG-bus die voor ons hotel geparkeerd stond, echt gaaf!!


Rond 11u rijden we aan, en voor de afwisseling vergeet ik WEER een afslag! Ik wil het er natuurlijk wel een beetje inhouden, he!
Maar daar zijn we dan, op

CANNON BEACH
Hele mooie kustlijn ook aan Cannon Beach, leuke winkeltjes ook weer, dus daar schieten we meteen ook maar weer naar binnen. Daarna een heel eind over het strand gewandeld, door een mooie wijk weer terug, om vervolgens NATUURLIJK bij een restaurantje te belanden, waar we een heeeerlijke seafoodsalad gegeten hebben!! Lekker in het zonneke, we hebben het gewoon verdiend!
Natuurlijk hebben we daar nog een tijd rondgehangen en geshopt, totdat mijn telefoontje ging....Roon.."Noes ze hebben gebeld vanuit het hotel dat je daar een stekker hebt laten liggen..."Ooooh no, he!! Konden we weer op en neer naar Seaside, en zijn daarna natuurlijk meteen doorgereden naar huis.



Tja, en wat heeft Roon dit weekend dan gedaan?? Noww, die heeft het gelukkig OOK niet slecht gehad. Sophie heeft van vrijdag op zaterdag bij Ashley gelogeerd, en zaterdag kreeg Roon de vraag of hij zin had om te komen BBQ-en bij Cindy en Brian omdat Cindy jarig was geweest...nouwww. Of dat we nog ergens een fles wijn hadden liggen?? Nou eeuuuuh, nee....die hebben WIJ mee...haha.En...Sophie en Stijn zijn die nacht gaan logeren bij Cameron en Yasmin, dus ook zij hebben het gelukkig leuk gehad, ze hadden nl. ook geen auto, omdat wij de hort op waren.....

Maar allee...het weekend zit er op, het was echt een SUPERgaaf weekend!!Als vanouds!
sÁvonds weer met zijn allen gegeten, en..op naar de volgende dag!
Wat staat op de planning??

PORTLAND
Daar gaan we maandag naartoe! Het zou een dag met showers worden oftewel wat regenbuien, afgewisseld met zon, maar het is vandaaag ook.....KONINGINNEDAG!!
Dus Sophie wil met haar oranje Jupiler-shirt met Jup Holland Jup naar school, wat ERG geslaagd was overigens. Ze is er op school verschillende keren op aangesproken, grappig he!
We hebben de boel (Marjon dan toch..) hier ook helemaal versierd, HELEMAAL in de koninginnedagsfeer...deuuhh, nee niet echt, hoor...en zijn vervolgens richting Portland vertrokken!
Auto op een parkeerplaats gezet, richting Pioneer Square gegaan, oftewel Downtown Portland!


We gaan eerst een bak koffie drinken in een leuk cafeeke, tegenover de library, lekker naar buiten gapen, en dan valt ook het hoge aantal zwervers op.
We besluiten om de library in te gaan...komt er een gastje op ons af...of we een sigaret hebben?? No no..
Dus dat gastje loopt weg, de andere kant van de straat in, en wij gaan de bieb in, richting kinderboeken, beetje rondblieken...STAAT die GAST ineens weer voor onze neus! Ik draai me om en schrik me een hoedje (om het dan maar een beetje netjes te zeggen), want ik verschoot me gewoon kapot!
Vraagt ie..: Do you know where the Pioneer Square is?"Tssss, maar omdat ik zo schrok, reageerde ik ook meteen heftig, want ik snapte gewoon niet, dat hij HIER in the library aan ONS kwam vragen waar dat dat was, terwijl hij even vantevoren buiten de ANDERE richting opliep. Dus ik zei; "Why do you ask us?? There are SO many people outside!!"No, i don't know!"Ik vond het gewoon ERG raar dat die RARE gozer ons achterna was gekomen, en ook nog eens naar de kinderafdeling....WEIRDO!!

Dat zijn dus van die gasten die ik NIET vertrouw! Voor de zwervers...daar ben ik niet zo bang voor, maar van deze rare snuiters...daar krijg ik het heen en weer van! Lazer op, man!!
We zijn weggegaan, hebben nog effe gekeken welke kant die Flip opging, ons nog effe verstopt achter een muurtje haha, zie je het voor je??

Maar jah hee, wij gingen dus OOK naar the Pioneer Square!
Een soort van arena downtown Portland, al vaker op de blog gezet, en daaromheen ligt dat Pearl district, tower district, waterfront district en weet ik wat voor district allemaal. Paar leuke foto's gemaakt, het weer is eigenlijk best goed! Zien nog een vrouw HELEMAAL in het oranje...vast een Nederlandse haha, en daar was...the HOTDOGtent!
DAAR wil Marjon wel een hotdog eten, want..da's wel amerikaans. Het was meer een broodje knakworst bij de vietnamees, maar allee, we hebben toch weer wat vet binnen gekregen...

Op naar Pearl district, want DAAR is het te doen! Op zich viel dat wel mee, we hebben er achteraf wel vaker gelopen, maar wist ik precies dat DAT het pearl-district was? Leuk wel om een rondje te lopen,maar.....dankzij Marjon die naar de WC moest...zijn we een eindje teruggelopen richting een brewery, nouwwww.....DAT was pas een restaurant met brouwerij, echt HELEMAAL geweldig!! Je keek zo vanaf het restaurantgedeelte tegen de brouwerijketels aan, echt een HEEL gezellig, mooi ingericht restaurant/cafe, waar we ZEKER nog teruggaan. We hebben er natuurlijk wel alleen een pint gedronken, hadden net de hotdog achter de kiezen, maar gaan ZEKER terug om er te gaan eten....

Gaan nog even naar NIKE-town, om nog wat dingen te scoren, maarre...hee...da's toch helemaal niet zo goedkoop daaro, hoor! We gaan morgen TOCH nog effe terug naar the outlet!!

1 Forse regen/hagelbui gehad, maar daarna scheen het zonneke toch ook weer regelmatig! Rond een uur of 16u...genoeg geshopt, rondgehangen en rondgesnuffeld...let's go home! Jeh jeh, nou zegde me wa...let's go home..waar stond de auto nu ook alweer? Kaart erbij gepakt, en jah, zoals gezegd, die Americano's zijn zo behulpzaam, dat er verschillende gevraagd hebben ..."can i help you? " Maarre...nouwwe nee..".we are looking for our car"..En ze dan lachend wegliepen, zien denken van...ooooooh, wat een dozen...ze weten niet waar ze de auto neergezet hebbe"! "Nou ja...een half uurtje zoeken, goed voor de benen, zeg ik dan maar!Hihi

Ook vandaag had ik de kids na school onder de panne, thanks a lot Mara, Michelle, Kim and Mirin!!
Want ook de komende 2 dagen vertoeven ze bij 1 van de busmoeders na school...
Een heel geregel geweest, maar het was zeker de moeite waard!!

Vanavond ook weer lekker met zijn allen thuisgegeten, en we gaan vanavond kijken bij gymnastics van Sophie! Marjon vindt dat ook helemaal leuk, het is een soort van turnen, wat ze zelf vroeger ook gedaan heeft. Sophie HELEMAAL TROTS, dat Marjon, Stijn en ik met zijn 3-en met haar naar the gym gingen!
Ze vindt het ook ZO leuk, en nu was het toch ook nog zo dat ze op die dag van Girls beginner 1 gepromoveerd is naar Girlsbeginner 2!! Ze heeft een diploma gehaald, samen met vriendinnetje Sonja (van gymnastics) gaan ze een stapje hoger. PROFICIAT SOPHIEKE!!


s Avonds weer even naborrelen, maar we merken allebei dat het er wel in begint te hakken, we gaan nl. niet op tijd naar bed, en...ik moet sowieso sóchtends vroeg op voor hun, omdat ze naar school moeten, maar Marjon is ook iedere ochtend nog steeds vroeg wakker (niet meer zo vroeg als het was...maar  TOCH vroeg). En iedere avond zeggen we....vanavond gaan we vroeg slapen...deuuhhuh! Toch vanavond gaat het redelijk..rond 23u liggen we plat, want morgen staat....

THE SILVERFALLS
op het program!!
Moe moe moe..wallen wallen wallen, maar...we zullen doorgaan, want er staat nog ZOVEEL op het program en het blijft leuk!!
Eigenlijk zou het vandaag redelijk lekker weer worden, maar.....t is veranderlijk hiero, net als in Nederland!
Op naar de Silverfalls, wat we ong. 6 weken geleden ook gedaan hebben, maar nu met zijn 2-kes!
En we hebben LOL gehad tijdens de trail, het was natuurlijk KEI-rustig, dus ALS we es iemand tegenkwamen, vroegen we meteen of deze een fotooke van ons kon shooten! Leuk leuk, onder de de grote waterval door te lopen...na de de waterval..even pauze....Op naar de volgende...Ik zeg nog tegen Marjon..nu is het nog lekker naar beneden lopen, maar let op..dadelijk gaan we weer bergop!

Effe rusten onderweg...toen de hagelbui nog..met zijn 2-kes onder de paraplu als een stelletje mafketels gek door het bos lopen..en toen kwam de splitsing..Je kon NU WEL de hele trail lopen, dus...alle 10 watervallen zien, maar...dat was dan wel weer een extra lange route, en we hadden OOK nog the outlet (het vervolg) op het program staan, dus neeeuuuh, we hebben watervallen gezien, ik denk ook wel de mooiste en ik had ook wel het idee dat we er met zijn 2-en NOG langer overdeden dan toen Sophie en Stijn erbij waren (die gaan dan toch altijd rennen enzo...), dus na de de 2 1/2 urige trail vonden we het wel welletjes. De ouwe wijffies willen wat rust!!
Nog even een paar uurtjes outletten,daar was ik dan ook wel klaar mee na daar ong.9 1/2-10 uur vertoefd te hebben in totaal!, (heb er meer vertoefd in 1 week, dan in 8 maanden tijd dat we hier wonen haha) Come, we goan.,...weer op house on! Jaaaja, ik weet het , da's geen goei engels..

En niet voor het 1 of het ander, maar morgen staat ons weer een lange dag voor de boeg! Namelijk....
MOUNT HOOD AND COLUMBIA GORGE RIVER

Het is namelijk zo....je kunt op 2 manieren naar de Mt. Hood rijden, de korte weg..door de bergen en bossen en...de andere route langs de Columbia gorge river, en OOK dus langs de Multnuah falls, een iets langere route, maar des te mooier!
Gelukkig vond s Marjon dat ook!
Bij de Multnuah falls zijn we gestopt natuurlijk, geweldige waterval van 190 mtr. hoog, super! Ik ben er inmiddels al 4 keer geweest, maar het blijft een mooi plaatje, met mooi geluid van de watervallen!!
Onderweg rijd je langs de Columbia gorge, en da's toch ECHT favourit bij mij, zoooooo mooi, die rivier in combinatie met de ruige rotsen, de spontane watervalletjes...ik blijf het supermooi vinden, en daarom wilde ik ook dat Marjon dit zo zag!
En ook Marjon raakte niet uitgefilmd...ook de vrachtwagens...daarop raakte ze maar niet uitgefilmd, blijft OOK leuk natuurlijk!!
En dan zei Marjon...en wat komt er nu?" Eeeuh, Marjon...het is een lange lange weg, ik weet dus ECHT niet precies wanneer de mooiste shots zijn...hihi"Maar DAT is allemaal goedgekomen!!

Bij Governement Camp aangekomen (onderaan Mt Hood) zijn we lekker een restaurant ingeschoten, Huckleberry Inn ( leuke naam he?) om een lekker steak naar binnen te werken...pffffff....ik kan weer van voren af aan beginnen met mijn dieet haha... De serveerster kreeg geen fooi, want...she was not so nice!

Toen natuurlijk naar TIMBERLINE LODGE, de bekende lodge op Mt Hood. Nou jaaa, we hebben eigenlijk allebei genoeg sneeuw gezien, dus we gaan alweer vrij snel terug naar beneden, het is nog een eindje naar huis rijden..kan Marjon hoop ik effe pitten onderweg en zo tuffen we weer naar huis!!

Oooooh, het is alweer bijna donderdag...het VLIEGT dus ECHT voorbij!!
Donderdag hebben we de
PARENT CONFERENCE,
Eerst bij Miss Rowley, de juf van Stijn, samen met Miss Mc Gearry (de juf die engelse lessen verzorgt, GEWELDIGE TEACHER ook)..
Ze waren allebei zo enthousiast over de vorderingen van Stijn, he is sooo Bright, so smart! Een en al lof over hem, over zijn prestaties, ook zijn engels op gebied van lezen (Stijn heeft soms wel moeite nl. met nederlands lezen), hij was echt gestegen t.o.v een half jaar geleden, en natuurlijk....dat ZIEN we en HOREN we ook!! GOOD JOB, STIJN!! Het blijft gewoon leuk om te zien hoe de americano's overal het postieve van inzien en alles ook positief benaderen.

Dan naar Miss Fennell, de juf van Sophie. Ook zij is VOL LOF over Sophie, haar vorderingen van het afgelopen half jaar, ook Miss Mc Gearry! Ik zei vorige keer al dat ik door leraren aangesproken werd op school dat ze zoooo goed engels sprak...of dat wij thuis ook engels spraken?? Ik zei...neuuh, gewoon Hooge mierds...snapte ze niet (nee hoor, grapje), maar ze dacht dus echt dat wij thuis engels spraken, omdat ze  het zo goed opgepikt had...PETJE AF, SOPHIE!!
Omdat ze het zoooo goed gedaan hebben dit jaar, hebben we een tedderball voor hun gekocht, wat Sophie in de pauze heel veel doet op school. Echt een leuke game om te doen...nu dus bij ons in de tuin!

Het weer is donderdag niet veel soeps, dus we hadden vantevoren al in gedachten om naar ceramics te gaan, waar we een aantal weken geleden ook zijn geweest. Leuke bezigheid, de crea bea's raken maar niet uitgeschilderd, en net zoals vorige keer zijn we vlot 3 uur onder de panne geweest. Gelukkig blijven Sophie en Stijn het ook leuk vinden!!
Tja, en dan komen we alweer op de donderdagavond. Op het program stond om naar Mc Menamins te gaan, de kroeg waar ze life music hebben, waar Roon met collega's is geweest, en wij met zijn 4-en op een zondagmiddag. Meteen had ik toen ook zoiets van; YES, DAAR gaan we naartoe op ons "afscheidsavondje", en het had niet beter gekozen kunnen zijn.
Er trad een local bandje op, uit die buurt, zooooo leuk!! En wie zaten er allemaal binnen....ALLEMAAL neighbours van de band, dus heel de buurt welke rondom Mc Menamins wonen, zaten daar aan de toog te luisteren naar "hun"band!

Ze waren er ook zo trots op, echt een HELE hechte club!!En wij natuurlijk haha, DAT viel natuurlijk wel op, black&white volbepakt met camera's, video's en maar filmen en foto's maken. Volgens mij dachten ze dat we paparazzi waren....

Natuurlijk hadden we meteen aanspraak, het is ook zoooo makkelijk om met Americano's in contact te komen. Ze spreken je altijd aan, waar je ook bent, dus daar ook!
Het was ERG gezellig, zo'n leuke tent! We hebben heel wat mensen leren kennen die avond, sávonds nog lekker bij het kampvuur, nog geproost, nog snel 1 dansje gedaan. Tja..en toen was het einde daar, rond 23u gingen ze al sluiten, maar het was genoeg geweest voor ons, want we zaten er al rond 19u.
Zooooooooooo geslaagd!!

Was ik nog even vergeten te vertellen... Marjon wilde graag een goeie hamburger eten., een ECHTE amerikaanse hamburger..Hamburgertenten genoeg hier, maar ze zijn niet allemaal lekker, hoor!
Nu zijn we weer naar de hamburgertent geweest waar we 2 maanden geleden ook hebben gegeten, daar waar de petten aan het plafond hingen. Altijd druk daar! Goed gegeten, dus we hadden een goeie bodem voordat we op stap gingen haha!

Nog even nagekletst na het Mc Menamins-avontuur thuis, maar dan wordt het toch wel weer tijd om naar bed te gaan.....wowww, busy week, maar zoveel fun gehad!


Dan komen we alweer bij de laatste dag aan...vrijdag 4 mei. De kids zijn vrij (donderdag ook al), we willen nog wel wat doen, niet meer teveel, en natuurlijk ook iets wat de kids leuk vinden.
Mmmmm, rainy day...we gaan naar
THE CHILDREN MUSEUM
Niet het allerleukste voor ons, maar we zijn lekker onder de panne, Sophie en Stijn vermaken zich goed, want waar gingen we als eerste heen.....to the clay, YES...we gaan kleien, wat zijn ze toch creatief!
Ik wilde in 1ste instantie niet WEER meekleien, maar jah...aan de andere kant...je zit daar toch maar wat te zitten...dus KOM OP, Marjon...DAAR gaan we weer! Dus we hebben zelf ook nog lekker gekleid. We zaten met zijn 4-en echt ijverig te kleien, resultaat is over een week klaar, om het vervolgens dan weer te gaan schilderen en glazuren..jammer genoeg kan Marjon daar niet aan meedoen!


Laatste avondje is gekomen! Wat is het snel gegaan, man!
Ik vond het wel gezellig om te gaan tafelgrillen, Latje gelukkig ook, en Roon en de kids ook,
dus dat was wat we gingen doen!
Gezellig, op het gemak, wijntje erbij...nabuurten over de afgelopen 10 dagen....
Na het eten wilde Marjon nog 1 keer door de wijk lopen met Luna. Nou, vooruit...nog 1 keer dan!
Tja, en het laatste avondje was natuurlijk ook gezellig, ook wel weer raar aan de andere kant, het idee dat ze morgen gaat vliegen, back to Holland!


En dan is het zaterdag...time to go!
Marjon nam hier thuis afscheid van Roon, Sophie en Stijn al met de nodige tranen, waardoor ik dus ook weer moest janken..
Wheee, ik zeg nog tegen Marjon; "op het vliegveld gaan we niet janken, he!""Neuhh, zei Marjon, dat hebben we nu al gedaan, he?"..

Nog even samen een koffietje op het vliegveld, het zonneke begint te schijnen...grrrrrNU wel!
Om 12.30u moest ze door de douane...Nie janken, he! Knuffel de knuffel, en ja hoor! Staan we WEER te janken.....pfffff. En daar ging ze...bye bye, tot over 4 maanden!!
Marjon alias de Lath...THNX voor de SUPERGAVE, LEUKE, LOLLIGE dagen, IT WAS REALLY GREAT!!

Nog met een weeeig gevoel naar huis gereden. Toen ik thuis kwam ging Roon meteen een Big Green egg BBQ kopen, want het zou lekker weer gaan worden.
S'Avonds kregen we al meteen weer een logeetje, Cameron, dus veel tijd om na te denken heb je niet, het gaat allemaal weer gewoon verder, en dat hoort natuurlijk ook zo!



Gisteren heerlijk weer, dus meteen maar de BBQ uitgetest, SUPER!!Roon is in zijn nopjes..en wij ook natuurlijk!

Tja...nu is het maandag en staan we alweer voor ons volgend avontuur, nl.....
DISNEYLAND CALIFORNIA!!
We vliegen komende woensdag erg vroeg, om 7u sóchtends, en we komen volgende week dinsdag eind van de middag terug. Waarschijnlijk weer vol met nieuwe verhalen. We hebben een parkhopper, dwz. we kunnen ook naar Adventure park tegenover Disneyland. Hotelleke met zwembad, ook hard nodig daar, want het is er warm, rond de 28 gr.
Maar dat horen jullie volgende week wel weer! Het is een lang verhaal geworden, volgende week weer wat meer over de kids en Roon....in DISNEYLAND   JOEEEEHOOOEEEE!!!

Dan nog effe iets:
Nilles en vriendin; Een HELE fijne dag vrijdag, duimen voor lekker weertje!!
Trude & Raimond: Van harte proficiat met dochtertje Charlotte, geniet ervan!!
Ome Gust en tante Karien: Voor de 2de keer opa en oma, WOWW, Gefeliciteerd!! En WEER bedankt voor jullie leuke kaartje!!

Ik ben er een eindje aan an het breien,
We zeggen weer:

MICKY MOTSCHKY, MINNIE MOTSCHKY EN GEWOON TOEDELEDOTSKI XXX

1 opmerking:

  1. Whhaaahhheeeee! Flinke samenvatting. Alweer net niet in mijn broek gepiest van het lachen, want al die herrinneringen....
    Ik vond by the way dat hotelletje echt wel bijna een 9 hoor, prima de luxe!!
    En nog eens een dikke thnx daarvoor en voor AL de rest, want zonder jullie was het niet waar geweest en Hans niet te vergeten, want die ticket heb ik toch aan hem te danken, lief! Ja, je wordt maar 1 keer 40, das wel zo.
    Jullie nog een hééle fijne tijd samen daaro!
    HUGGHH, XXX!!!

    BeantwoordenVerwijderen