zondag 5 februari 2012

HOW WOUWWIE WAS HAWAI-IE?? CITOTOETSEN, THE GYM EN ANDERE TUSSENDOORTJES!

ALOOO-HAAA HAWAI-IE!

Tja, wie oh wie had een jaar geleden kunnen denken dat we op Hawaii zouden belanden!
Waarom schrijf ik Hawai-ie? Ja, omdat ze het zo gewoon uitspreken, ik zeg gewoon altijd Hawai, maar ze spreken het op Hawaii uit als Hawai-ie. Zo dacht ik ook altijd dat Hawaii 1 eiland was, maar het zijn er dus 8! Daar kom je dus allemaal achter als je je voor gaat bereiden om daar naartoe te gaan.
En waar kom je nog meer achter, jah, dat het #$%samme duur is, niet te filmen!

Maar...zegt Roon, dit is de kans, dichterbij komen we niet. Vanuit Nederland is het niet te betalen (kwamen er natuurlijk ook geen europeanen tegen...), dus.. het was zo in November besloten dat we zouden gaan....
En dan maar zoeken... heeee, the Big Island van Hawaii is helemaal niet zo duur.
Nee nee, zegt Roon, daar gaan we niet naartoe, daar heb je zwarte stranden. Het is ook echt zo dat er daar uit de vulkaan al langere tijd lava stroomt, waarbij je dat ook kunt zien met een helicoptervlucht.

Dan onze vrienden"de americano's"; no, you really must go to Maui, that''s the best Island"Maui? Mauwnie.... Maar we gaan op onderzoek uit.
Ja heeey, DAT ziet er wel erg leuk uit en mooi uit, eigenlijk wat je je voorstelt als je aan Hawaii denkt, witte stranden, superheldere zee, palmboompjes, cocktailtjes, hawaiibloesjes (waar ik dus ECHT een hekel aan heb) en rieten rokjes..
Een Amerikaanse Collega van Roon had ook al gezegd dat Maui the best was, dus... ja, mensen we zijn overtuigd, we gaan op zoek naar een hotel in.... Mauwnie...euh...MAUI!

We hebben een geweldig hotel geboekt bij Kaanapali beach, de Kaanapali Beach Club! 8 nachten, 9 dagen, vlucht en een hotel. Het ziet er op de foto''s geweldig super uit!!

Jaaa, nadat Marion en Richard weg waren gegaan konden we hier weer naar uit kijken, dus werd het aftellen. Ik heb het pas best laat tegen iedereen verteld dat we naar Hawaii gingen want vond het bijna de ogen uitsteken, en da''s natuurlijk weer niet de bedoeling!

Maar allee, het is nu eenmaal zo en daar was dan 20 januari, de laatste werkdag van Roon (de dag dat hij trouwens een hele goede beoordeling heeft gehad, en dat mag dan ook wel gezegd worden!).
Sophie en Stijn hun laatste schooldag. Stijn: 'maaham, wij hebben ECHT geen vakantie, hoor, want alle kindjes moeten gewoon naar school". Ja, dat mag hier dus zomaar, Stijn, heel veel kindjes gaan extra op vakantie als het geen vakantie is", goed geregeld dus!

Zaterdag gaan Sophie en Stijn met Jasmin en Cameron naar the gym (een soort van gym gemixt met turnen), om gewoon eens te kijken of dat leuk is. Stijn vond er niks aan, die vindt voetbal of basketbal veel leuker, maar Sophie was in haar nopjes en ze is nu ook meteen ingeschreven om na de vakantie daar op de sport te gaan, op een woensdag, dus de weekenden lijden er niet van...
Even rekken en strekken.

Baltikketje...altijd leuk

Zondag zijn we nog uitgenodigd om bij Cindy en Brian te komen eten, Michelle en Jonathan en nog een ander stel met kids waren er ook, dus dat was erg leuk, ...en makkelijk, want het was de avond voor vertrek.

Het was weer gezellig bij de americano's
Alles stond klaar, gepakt en gezakt, zonnebrillekes klaar, maar altijd die kilo's, he.. ik ben echt heeeeeeeel erg! We hadden besloten om 2 koffers mee te nemen, en alle 4 handbagage, maar ik kan dan gewoon niet stoppen met pakken, en dan denk ik...; dit ook nog maar mee, en dit, en da ''s ook wel handig, nog een extra trui, toch maar de winterjassen, want als we de Haleakula (vulkaan) opgaan is het weer erg koud, die bal kan ook nog mee, en och, ik heb nog een kilo over, dan neem ik toch ook nog maar dat jurkje en dat spijkerjasje mee, voor hun kunnen de banden dan nog wel mee.
En jahh, je raadt het al... dan ziten we dus ECHT PRECIES op het gewicht,23 kg (neeej, zoveel weeg ik niet! zoveel mogen we per koffer meenemen...) al expres nog een weegschaal gekocht (en voor mijzelf natuurlijk, voor als we terugkomen, hihi), maar Roon vindt het ONGELOOFLIJK, dat ik dat zo precies op het randje doe. (ben ik daar dan echt de enige vrouw in??)

Ik had een handbagagetas zo groot als een koffer zo onderhand, het was eigenlijk ook niet normaal, maar ja.. ik denk altijd maar zo... wat we bijhebben hoeven we niet te kopen (....en daar zijn we groot mee geworden... grapje).

Hoelaat staan we op, ja, ook altijd zo'n heikel punt als we gaan, Roon is altijd van het heel zekere voor het onzekere, en wil liever nog 3 uur te vroeg op het vliegveld staan, en ik ben meer van het iets langer blijven liggen, dan nog een beetje op mijn gemak doen, om dan uiteindelijk precies op het nippertje daar te zijn (gaat altijd goed, hoor!). En zonder teveel stress graag!
Dus dan gaat het erover hoelaat we de wekker zetten... 6 uur? zegt Roon"". Nee joh, 6.30u, zoveel hoeven we toch niet meer te doen??". Nou, en dan eindigt het uiteindelijk in 6.15u, erg he? Maar ach, het heft mekaar goed op...

Dus.. daar gingen we om 7u, op naar Hawai-ie, met.... de wagen vol geladen!
Sophie en Stijn hadden er wel zin in, superlief als ze waren! Da s ook wel eens fijn... nee hoor, grapje!
Roon was natuurlijk weer lichtelijk gestresst dat we het allemaal niet zouden halen, maar het zou voor mij niet normaal zijn als hij dat niet was, dus het gaf me wel weer een gerust gevoel aan de andere kant. "Roohoon, we halen het ECHT wel""(hoop ik.... want het is s'ochtends wel erg druk richting Portland, filefilefile).

Yeah, honey, zie je wel, we hebben het gehaald, en... precies op tijd!!
Dus...relax, men, come on, we go to Hawaiii, let it fly, or flow... or flower power, ik doe een bloem in mijn haar en jij doet je hawaii bloesje aan en say; "peace men'....

Nou ja, DAT deden we dan nog net niet, maar we (vooral Roon)  waren wel een stuk relaxter toen we weer eenmaal in het vliegtuig zaten. Om 10u stegen we op, bij jullie 19u.
We hadden echt zo''n mazzel! We zaten op rij 6, echt de rij precies na de 1st class, dus we hadden echt heel veel beenruimte, en we mochten ook nog eens als 1 van de eerste aan boord, so lucky guys we are!
Het was goed te doen! Echt, die kiddo's zijn het voortaan echt wel gewend om hele stukken te rijden of te vliegen, ze draaien hun hand er niet meer voor om (beetje overdreven wel, hoor), maar als ik zeg; je hoeft maar 1 film te kijken, 1 uur te slapen, 1 uur te lezen of tekenen en 2 uur te nintendo-en, dan zeggen ze tegenwoordig...ooooh. Oh ja, en als er maar niet teveel bochten in zitten, want DAAR kunnen ze dan weer niet tegen (maar dat is vooral met de auto, maar dat wordt vervolgd....)
Lang leve de laptop met DVD speler

Om 13.30u lokale tijd landen we op.....

MAUI!!
Het is dus 15.30u in Beaverton, en 0.30u in Nederland...ppffff, het wordt nu allemaal weer wat ingewikkelder...maar we zijn nu dus 11 uur van Nederland verwijderd!
We hebben een auto gehuurd, dus die halen we op ergens in de buurt van het vliegveld, was al dik betaald, dus geen probleem..dachten we..
Jahh, idd Marion, hetzelfde probleem als jullie, we hebben een economy gehuurd, een kleine...erg kleine dus...tssss. "No, i think you must really have a bigger one", zegt die vrouw achter het loket.. ggggh.... "oh yeah, and you have to pay your insurrance... dollars dokken dus....*&%YT((**(GV*(*(*D.

Nou ja, dat moet natuurlijk ook idd, maar je denkt dat het allemaal al in de prijs inzit...
Dus toch maar een iets groter autootje gepakt, en bijbetaald natuurlijk, want daar gaat het ze dan natuurlijk om... en maar goed ook, want anders had onze bagage er ECHT niet ingepast!
En huppp, daar gingen we... op naar het hotel! Oh nee, Roon, eerst nog effe boodschappen doen, altijd handig als we iets hebben, toch? """Euh, ja lief".
Heeej, zeg ik als we bij de winkel wegrijden..." DAT ijstentje heb ik op zoover gezien.. ULULANI'S HAWAIIAN SHAVE ICE, daar moeten we toch ECHT een ijsje gaan eten!"
Dus stoooooop, we gaan een shave ijsje eten, ik kan bijna niet uitleggen wat dat is, maar het heeft wat weg van een slushpuppie met ijs erin. Roon doet er wel een foto bij.. Er staat ook een man met zijn zoon en hij zegt tegen ons; this is REALLY the BEST place for your shave-ice, really!!


Shaved ice na een lange reis

Nouww gaan we toch echt naar het hotel, hoor!
Mooie route al meteen langs de kust. Zien allemaal mensen langs de weg staan kijken in de zee...met verrekijkers, en dan zie ik het.... dat was een WALVIS, Roon!
Toch nog even stoppuh, want DAT is waar alle mensen naar aan het kijken zijn, en wij in het begin maar denken dat ze de zee zo mooi vonden....

Rond 16.30u komen we aan rijden. Stijn zegt; "ik hoop toch ECHT niet dat het dat roze hotel is"(want dat is natuurlijk wel erg not done voor zo''n stoere vent als Stijn), maar je raadt het al... dat roze hotel was toch echt ons hotel! Een supermooi hotel, zo te zien!
De wagen voor het hotel geparkeerd, inchecken, nog even een praatje over wat voor aanbiedingen ze allemaal wel niet hebben. "What do you want to do on your holiday?"eeuh, nou, walvis spotten, snorkelen, de road to Hana"Aaaah, i have a great offer for you!! Normaly it ''s 340 dollar for you 4 people, but.. i can give you for.... 60 dollar!"Oh?? But...it's only now, and... you have to go to a presentation for 90 minutes". Oh?? Nou ja, ik zeg tegen Roon; ik wil wel 90 min. bij zo'''n presentatie zitten, hoor, als dat zoveel scheelt. Maar.... als we niet naar de presentatie zouden komen, zouden we het volle bedrag alsnog moeten betalen. LET'''S DO IT!

De aanbieding die ze ons gaven was een dagje walvisspotten, tussen de reuzeschildpadden en Nemo 's snorkelen, eten, drinken en misschien nog dolfijnen spotten. Nou ja, is goed!
We kwamen dus maandag aan, en het zou voor komende woensdag zijn.
Sophie en stijn willen onderhand gaan zwemmen, en we moesten de koffers nog naar boven brengen, dus Roon ging verder met onderhandelen, en ik zou voor de bagage en het winkelspul zorgen.
Maar... het is zo''n chique hotel, dat ik daar verder niet veel voor hoef te doen, het werd op een karretje geladen (toch best veel bij haha), en let's go with the banano!
Gaan eerst nog effe eten, als Roon terug is op de hotelkamer, gewoon... bij het hotel. Erg goed eten, en de prijzen waren ook nog eens goed!

Ja, en dan nog even in het donker zwemmen, he! Er is een jaccuzzi, mooi zwembad, echt direct aan het strand, dus we gaan ook nog even naar zee.
Toch zijn ze moe, het tijdsverschil met hier, in Beaverton is maar 2 uur, maar als het in Maui dus 21u is, is het dus eigenlijk voor ons al 23u, dus tijd om toch maar naar bed te gaan voor hun...dan kunnen wij nog even van het uitzicht genieten, en de ingang van het hotel in de gaten houden, waar die 4 mannen rondhingen en de gasten opvingen, echt zooo leuk om te zien. Ze waren echt heel de tijd aan het dollen en gek aan het doen, en als er dan gasten aan kwamen, dan sprongen ze weer in het gareel,  en het was gewoon een genot om te zien, iedere avond weer.... Ons balkon keek uit op de hoofdingang, de zee, een stuk zwembad en een mooie vijver en grasveld. Genoeg te zien dus!
Welcome to Maui. De vrouwtjes kregen een bloemenslinger
en de mannen een stoere schelpenketting
Nog even plonsen voor dat we naar bed gaan.

De volgende dag...dinsdag,
Kom, we gaan lekker ontbijten, Sophie en Stijn eten denk ik 1 ei, 1 poffertje en een glas jus, en ...
tjingtjing da s dan 50 dollar (!!!) voor een ontbijtje.
Nee Roon, dat doen we niet meer, hoor, we halen wel wat eieren bij de supermarkt, een paar broodjes, wat ham en kaas (wat ze zelfs bij dat ontbijt niet hadden), en wat jus, en we eten gewoon in onze mooie hotelkamer. En natuurlijk vond Roon dat wel o.k., want zo goed al het avondeten was, zo minimaal was het ontbijt.. Maar.. eerlijk is eerlijk, het is een superchique hotel, met een supergoede bediening, dus daar valt niks over te zeggen, alleen... hierop kunnen we wel besparen, makker, en er is een een koffiezetapparaat op de kamer, een bakpan, dus... dat doen we tomorrow!

Na het ontbijtje gaan we het strand op, geweldig uitzicht!! In de verte zien we nog wat walvissen springen.... tsss, niet normaal, wat is het hier schon!
Natuurlijk willen ze weer zwemmen, de kiddo s, ze mogen om 11u zelfs met Snuba oefenen in het zwembad! Snuba is duiken waarbij de zuurstoffles op een vlot drijft. Die hoef je dus niet mee te sleuren op je rug en dat scheelt een hoop. Er zitten 2 slangen aan van een meterje of 6.

Snuba-Stijn

Snuba in the pool

Zo hobbelen we de dag een beetje door, lekker relaxen, het no worries en peace man-sfeertje opsnuiven, s'avonds lekker bij het hotel gegeten (want dat is dan weer heel erg goed, tegenover het ontbijt..)
Nog even gesnorkeld in de zee, een paar mooie nemo's gezien.
Dan is het eigenlijk wel weer mooi geweest, morgen vroeg op, om 6u want we gaan...
Het zwembad van het hotel

Mooi strand direct naast het hotel

Op zoek naar Nemo's

Dat surfen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt....






Speciaal voor Richard: un orrige bij het zwembad
WHALE WATCHEN &TUSSEN DE TURTLES SNORKELEN,

Dit is dus de trip waar we zoveel korting op kregen, ALS we morgen maar naar de presentatie gaan...
Om 6.45u rijden we aan, het is een half uur rijden en we moeten er om 7.15u zijn. Daar aangekomen...druk dat het er is! ik denk dat iedereen die aanbieding gekregen had, haha! Nou, het was een mooie deal, er zat ontbijt bij, lunch, drinken, voor 1 dollar extra alcoholische drank, tussendoortjes, dus al met al niet mis! Natuurlijk is het weer een prachtige zonnige dag, tegen de 30 gr, dus kan niet beter!
We gaan een stukje toeren met de boot. Let wel op...zeiden ze, we gaan in het begin tegen de golven in, dus als je boven aan dek zit, heb je de kans dat je misselijk wordt en moet overgeven, and...watch your children! Als ze ineens heel stil werden (nu vind ik dat bij die van ons sowieso erg verdacht..), maar dan kan het dus zijn dat ze moeten gaan overgeven. He toch, moet ik het daar nu iedere keer over hebben?
Dus .... wij zitten boven aan dek. Roon; "misschien toch maar beter als we naar beneden gaan?"Bende gek,zeg ik, hier zitten we lekker in het zonneke, kunnen we alles goed zien en we hebben toch wel meer gevaren??" Jep, ik hou nu eenmaal van de zon! en...we hadden een goei plekkie.
Zonsopgang op Maui


Joehooe, we zien onderweg verschillende walvissen, soms met jonkie, want wat is het nu... ze komen rond november vanuit Alaska naar Hawai om daar te bevallen, zo'''n 6000 mile!!, en dan blijven ze daar tot april ronddartelen, en gaan ze weer 6000 mile terug naar Alaska. ze zijn dan flink afgevallen, want ze eten in die periode bijna niks. Sjongejonge....6000 mile, knap he? En hoe ze dan toch de weg terug vinden, je snapt er gewoon de ballen niet van..
Nog een eindje toeren met de boot, tegen de golven in, pffff... het valt eigenlijk toch wel een beetje tegen, ik voel me toch niet zo heel goed erbij. En ik maar aan Sophie en Stijn vragen; "gaat het? Gaat het goed met je buikje?" Nou, ik kan je wel vertellen, met mijn buik ging het NIET goed, maar natuurlijk nog niet tegen Roon zeggen, want IK was degene die zo graag boven wilde zitten.

Daar...land in zicht..MOLOKINI!! Ben blij dat we gaan stoppen, Roon is beroerd, ik ben beroerd, maar... we zijn gestopt, we gaan SNORKELEN, joeppieeee!
Molokini

2 walvissen!

Stoer pakkie an

Ja, ik zeg dat nu allemaal wel zo, maar ik ben niet altijd zo'n held, hoor! Sophie, Stijn en Roon wel! Maar ik moet er gewoon niet over nadenken wat er allemaal in de grote oceaan leeft, rondspringt en zwemt, maar ja..... dat doe ik dus wel. Yeaks, als ik al aan die vieze, drellerige kwallen denk....brrr.
Maar ik trek toch maar de stoute flippers aan, een mooi duikpakkie, duikbril, snorkel in... Sophie, Stijn en Roon staan ook al paraat, dus hoppakeee, there we go, van het glijbaantje af, de grote oceaan in...hiiieeehaaaaa!!


Waar zijn we eigenlijk ook alweer aan het snorkelen? Bij een oude vulkaankrater.... Molokini. Het is een krater die je vanaf Maui goed kunt zien, en wat de Amerikanen jaren en jaren als oefenterrein hebben gebruikt voor hun millitaire praktijken. Het heeft namelijk de lengte van een vliegdekschip en ze hebben in het verleden veel torpedo's richting Molokini laten gaan voor oefeningen... en nu..... nu mag je het nog niet eens meer aanraken!!Kost je 10.000 dollar als ze je betrappen, want er zit een hele zeldzame vogel op.Hoe tegenstrijdig de Amerikano ''s soms toch zijn, soms echt lachwekkend. Ze hebben er dus jaren en jaren op zitten schieten en nu....maar volgens mij vinden de Amerikanen het zelf ook wel tegenstrijdig, maar allee.
Sophie en Roon zijn al meteen een aardig eindje weg, Roon heeft een onderwatercamera gebruikt, dus is al volop aan het filmen en foto''s maken. Filmen heeft ie per ongeluk gedaan, kwam hij naderhand achter, maar wel leuk!





En Stijn en ik blijven een beetje in de buurt van de boot rondsnorkelen. Maar ja, bij mij zit die snorkel natuurlijk weer niet goed, of ik ga te diep onder water....iedere keer kwam ik proestend boven omdat mijn longen vol zout water liepen, nou jaaaa...bij wijze van dan. Nou, uiteindelijk ging het goed, met Stijn ook, en dan is het alleen maar SUPER om zo tussen de nemo'''s en andere mooie vissen te zwemmen! En helder dat het water was!




Dan heeft Stijn het koud, hij wil eruit, effe opwarmen. Okido. Terwijl we op de boot wat rond aan het kijken zijn, zien we vlakbij WEER een walvis, wat een grote beesten zijn dat, zeg, sowiedewowie!
Roon en ik wisselen nog een keer, en na een uurtje hobbelen we verder met de boot. Onze misselijkheid is gezakt, we hoeven nu ook niet meer tegen de golven in te varen, we kregen eten/drinken, dus het zat allemaal wel snot eeuh snor!

Onderweg varen we langs het huis van.....DAVID BOWIE, een glazen huis, een super huis van vlg mij 6 miljoen dollar. Nou ja..voor hem natuurlijk een schijntje..het is meer zijn vakantiehuis, hij woont er niet altijd.David Bowie... hebben hem nog eens op Werchter gezien, keigoed gewoon!!

Het huis van d'n Bowie
Op den duur zijn ze allemaal dingen  uit aan het leggen, maar ik ving natuurlijk maar weer de helft op, ik hoorde big beach en wilde NET een foto gaan maken, van dat ene strandje, maar Roon zegt ineens; pssst, dat is het naaktstrand, daarlangs is big beach!! Dus het leek effe of ik een foto van het naaktstrand wilde maken, dat vonden sommige dan wel weer grappig, want ze dachten dat ik het voor de grap deed...ze kennen me nog niet..
Tja, en naaktstrand, DAT vonden Sophie en Stijn natuurlijk wel interessant. Zwemmen ze dan in hun blote kont? Waarom dan ?? "tja, op sommige vragen hebben WIJ zelfs geen antwoord"

BIG beach


.....en nog een walvis


We varen terug naar een plek waar we met de turtles kunnen gaan snorkelen, oftewel..de reuzeschildpadden. Bij de glijbaan waar wij met zijn vieren vanaf gingen, kwam er ineens eentje heel dichtbij, zo dichtbij, dat je em bijna aan kon raken. Roon heeft er een mooie foto van gemaakt. Aanraken is dus echt dubbel en dwars verboden, its against the law!!De schildpadden zijn beschermd, en ik denk dat ze het wel 20 keer hebben gezegd. Nou ja, ik had eigenlijk ook niet echt de behoefte om zo'n schildpad aan te raken,( dadelijk bijt ie mijn vinger eraf) maar je hebt er natuurlijk bij...
Turtles!!!

Echt kei gaaf om langs zo'n gevaarte te zwemmen

We zijn nog naar een stuk gevaren om dolfijnen te zoeken, maar ze dachten er op dat tijdstip geen meer te vinden, dan moest je echt zorgen dat je om 9u op die plek was, want dan waren er veel, maar rond de middag waren ze weg (eindje zwemmen denk ik..)

Het is bijna 13u en we varen weer richting land, waar we rond 13.30u weer aankwamen, ES WAR SUPER !!( weer een keer iets anders dan engels..)

Op de terugweg wilden we nog zo'n shave-ijsje gaan eten, dus we parkeren onze auto, Roon heeft zijn deur al open, komt er opeens een kei-oude pickup aangescheurd en die schaaft met zijn deur tegen onze deur. Bij hem dus aan de bijrijders-kant, want hij parkeerde langs ons. Hangt er zo'n halfzatte bijrijder uit de raam, die het allemaal wel erg grappig vond,(hhhaaaaahahahhaaaa, echt, was zo hard aan het lachen, leek wel niet goed snik) en volgens mij in hogere sferen was (het heet niet voor niks natuurlijk highwaaiii. Stapt die bestuurder uit, is over de flos omdat zijn auto beschadigt is, en hoe we dat nu met de verzekering doen. Ja maar ho es effe, men. Wiens schuld is het dan, zeg ik tegen Roon? Wij staan stil, hebben het portier open, en hij knalt tegen onze auto aan... Ik zeg; dan halen we de politie er toch gewoon bij? ""no, no, the police doesnt care who is wrong", zegt ie. Maar hij begon toch ineens anders..." But... no man, it's o.k., you are on holiday. and the pickup, its old (jahaa, of WIJ dat niet zien) and it's o.k."Die andere wazige kwam ondertussen terug; I have drink, man, come on, let's go!"
O.k. highe hawaiianen, wij zeggen; ALOOOOOHA!
O ja, en dat ijsje...nee, dat was het toch NET niet, begon heel snel te druppen, en het werd een bende, dus Sophie wilde haar ijsje weg gaan gooien, zaten daar 2 mannen op een muurtje (jaar of 35-40), die wilden het ijsje wel hebben...HUHHH?? En ook ons andere ijsje dat we weg wilden gooien, TSSSS,
soms kom je toch wel orrige (lees RARE) mensen tegen... en dan gewoon zomaar in een kwartiertje tijd!

Natuurlijk nog lekker gezwommen bij het zwembad daarna!Gewoon relax man! en genieten van de zonsondergang..............


De dag erop toch maar weer vroeg op, want we moesten naar de ...PRESENTATION!!
Ja, waarvan eigenlijk, het was allemaal een beetje een vage bedoening, maar Roon had al een vaag vermoeden en dat klopte ook. Vorige keer heb ik verteld van Michelle, die owner is van zo'n hotel keten, waar ze dus in geinvesteerd hebben. Nou, dit is ook zo'n hotel, alleen een stuk duurder, is van de diamonds resorts, en eigenlijk mogen hier ook alleen maar owners in, maar ze zijn nu bezig met een "werf-actie". Het zijn ook allemaal hotels van over heel de wereld, maar vooral ook veel in Amerika.
1 1/2 uur, nou... kinderen mochten naar een kinderopvang, en wij werden opgehaald door "William."
Er zaten heel veel mensen en iedereen werd weer door iemand anders opgehaald, je mocht drinken pakken, eten, kon niet gek genoeg.

Mmmm, ik had er niet zo'n goed gevoel bij, maar ja, we hadden die aanbieding gehad...dus even 90 min. op de tandjes bijten. hij probeerde natuurlijk te verkopen, en zei dat we geld weggooiden met onze vakanties blaaablablahblaaa. Na een uur kregen we nog een video te zien, daarna weer naar Mr.william. ik zei nog tegen Roon: GEEN vragen stellen, dan duurt het alleen nog maar langer. We waren eigenlijk gewoon heel duidelijk...ik zeg; WE DON'T DO IT! Maar het zijn volhouders he....blllablaaablaah, en op den duur zijn we meer dan 1 uur en drie kwartier verder en dan begint het me de keel uit te hangen, en hij merkte dat natuurlijk;"" Nuska wonna go, I see it"."Yes, because we say we don't do it, and we spend almost 2 hours now".Now, o.k. Een andere mister die daar heel de tijd rondliep werd erbij geroepen en William zei tegen mij:Nuska, say what you say to me....''WE DON''T DO IT, THANK YOU!!" ....''I WANT GO GO TO MY CHILDREN NOW!!''
Nou, toen moesten we nog even tekenen, en toen waren we vrij!

Hupp, richting BIG BEACH, jaajaaa, dat grote strand naast the naked beach, er lag een hoge berg tussen hoor!
Een geweldig mooi strand ook, maar tsjeeee, wat een hoge golven. de baywatscher waarschuwde ons al dat het ERG gevaarlijk was door de sterke stroming en de superhoge golven, maar dat moesten we natuurlijk eerst weer ondervinden, want er waren meer mensen in het water. De oranje vlag hing uit, dus je mocht wel, maar het was wel gevaarlijk.
En je voelde het strand gewoon onder je voeten wegglijden, en die golven.. echt, ik vond het levensgevaarlijk. Supermooi om te zien, maar je kon er eigenlijk niet in zwemmen. Het gevaar was ook, dat je te ver van het strand afkwam en dat je door de stroming bijna niet meer terugkon.









Na een uurtje besloten we toch nog maar naar een ander strandje te gaan, bij Kihei, en heee, daar is het een stuk rustiger met de hele hoge golven. Golven genoeg nog, maar hier kon je in ieders geval in zee....
Nou, we hebben onze dag weer goed volgemaakt met lamballen, sightseeing en lekker eten bij de mac, terug naar het hotel!



Lavaveld met op de achtergrond de Haleakala

Veel kleine baaitjes gezien onderweg

Het strand bij Kihei

Wat ik trouwens nog vergeten was, bij het hotel komt iedere dag rond 17.30u een Hawaiiaan alle fakkels aansteken rondom het hotel. Dan gaat ie bij de watervallen op de berg staan bij het zwembad en roept...ALLOOOOOOOOOHA, en alle hotelgasten roepen dan terug....ALLOOOOOOHA, en dan nog een keer. Wel leuk ritueeltje iedere dag, Roon heeft het gefilmd, gewoon grappig.




                                                          Sophie en Stijn op de foto met Jan de Fakkelman.

Vrijdag doen we het rustig aan (hoor mij nou haha...), we blijven gewoon bij het hotel, swimming in the swimmingpool, nog even snorkelen in zee, want dat is een paar meter van het hotel af.
We hadden een aantal dingen die we zeker wilden doen op Hawaii; snorkelen, whale and turtle watching, ik wilde heel graag naar de Old lahaina Luau (je weet wel, zo''n typisch hawaiiaans ritueel met dansende hula meiden en jongens, buffet met eten en drinken), de Haleakula (de vulkaan die binnen 3 jaar waarschijnlijk uit gaat barsten, en waar je heel mooi de zonsopgang kunt zien) en de Road to Hana (32 mile lange slingerweg met 600! bochten, door de jungle, langs watervallen, de bekende surfbeach).
Wij wilden graag naar de zonsONDERGANG op de vulkaan gaan kijken, maar de zonsOPGANG schijnt nog veel gaver te zijn. Na wat navraag te hebben gedaan, bleek dat je toch ECHT om 2u s'nachts moest vertrekken, want het is ook zo'n slingerweg en dan ook nog eens 3 uur rijden.
Nouwwe Roon, DAT zie ik toch ECHT niet zitten. Kom ik nog muuger (lees veel vermoeider..) thuis dan we hier heen gingen (nou ja, niet dat IK nu zo moe was..).
Dan gaan we toch gewoon na de zonsONDERGANG, rijden we rond 14u s'middags aan, en dat zouden we dus zaterdag doen.. want vanavond draait er een film bij het zwembad, een supergroot doek, lekkere ligstoelen, er stond een popcornkraam, dus vonden we wel grappig!
Kite surfen.....super gaaf

alleen de koppies nog te zien...
Lekker coctails drinken...

Filmpje kijken @ the pool

Zaterdag s morgens even het stadje Lahaina in om wat winkeltjes in te schieten, maar ja.... we hadden onze koffers al zo vol zitten dat we niet veel meer konden kopen natuurlijk haha. Ach, kleine dingen kunnen altijd nog mee, t/shirts, voor hun een leuk aandenken nog en het was goed... Nog even gegeten bij een hardrockcafe.

Het Hard Rock cafe in Maui met een vette Cadillac boven de bar.


's middags nog even aan het zwembad, om s''middags om 14u te vertrekken naar de Haleakula....dachten we.. Het was echt bloedheet die dag, en Sophie en Stijn waren op hun best aan het spelen in het zwembad, en toen ze er erg in kregen dat het 6 uur rijden was, nou... daar hadden ze toch geen zin in, want zondag moeten ze ook al heel de dag in de auto zitten bij de Road to Hana.
Ja, en het is ook allemaal wel veel, had er zelf ook niet zo heel veel zin in. Roon zou eigenlijk nog alleen hebben willen gaan, maar uiteindelijk is dat ook niet doorgegaan.sAvonds gaan we nog wel even in Lahaina eten,ik had wat eettentjes opgezocht die erg goed waren, en we gingen naar de Bubba gump! Superdruk, maar dat is een goed teken! Het restaurant is helemaal ingericht op de film Forrest Gump. Het hangt vol met spullen uit de film. Die schoenenen beugels van Forrest, dat pakje, foto´s, erg leuk ingericht. Als je iemand nodig had, dan stond er een bordje...`stòp, forrest, stop`, als dat niet zo was, dan moest je het bordje omdraaien naar `run, forrest, run`erg leuk bedacht! En..ERG goed gegeten!

I feel soo Hawaiiiiiiiiii!!!

De kleren, schoenen en beugels van Forrest...




Zondag staan we een beetje op tijd op om de Road to Hana te gaan doen. Het is een lange trip, want voordat we aan die weg kunnen beginnen moeten we eerst nog een uur rijden. De weg in de bergen is 32 mile, maar je kunt er gemiddeld maar 15 mile/uur rijden, dus het wordt een dagvullend programma!
In het begin is daar het bekende surfstrand Hookipa, alle goeie surfers gaan daar naartoe, echt mega-golven! Hier worden de wereldkamioenschappen gehouden.
We vervolgen onze weg, ik heb natuurlijk, chips, drinken, snoep, cookies bij, eten zouden we onderweg wel doen, ze zullen toch wel eettentjes hebben onderweg?

Hookipa beach




The twin falls, onze 2de stop, een eindje lopen in de jungle, want het is zoooo apart, we zitten nu gewoon in subtropisch gebied, geweldig mooi! Jah, hoevaak heb ik DAT nu wel niet gezegd...
maar ja, dat is gewoon zo! Come on, letsgo swim! Brrrrrr, toch wel koud water, bij die watervallen, maar erg leuk om een keer te doen!
We lopen het eindje weer terug en.... pakken een cocosnoot natuurlijk!





Het is maar dat je het weet
We vervolgen onze route richting garden Eden, een gebied met heel veel mooie bloemen. En daar is een eettentje...kom we gaan efkes eten. Maarre... je kunt alleen met cash betalen, hier in het land van de chip, visa, credit, debet, pin, kon je niet pinnen!!
En we hadden niet genoeg cash, oooh stom stom van ons! Balen, want ook die tuin kon je alleen met cash betalen.
Dan toch maar weer verder rijden, enne kinnekes... ik heb in de kofferbak NOG een zak chips, hoor...
Stijn begon zich beroerd te voelen, want ja, hoe hoger we gingen, hoe meer bochten er kwamen. 600!!! bochten op 32 mile (50 km.ong?). Dan maar weer even stoppen, en...chips eten.

Een eindje verder is weer een eettentje met....ATM, een pinautomaat, joehooee!
We kunnen weer wat eten, en dat helpt natuurlijk ook weer wat tegen de misselijkheid.


Onderweg nog verschillende watervallen gezien, maar we moeten rekening houden met de tijd, want als je ziet hoelang je erover doet.... in het donker rijden daar met die bochten is ook geen pretje, maar ons doel is toch wel om het te halen, want ook black beach (lavastrand) ligt daar.
En dat was ook weer de dubbel en dwars de moeite waard. Foto''s zeggen in dit geval gewoon meer!









  black beach





16u, Hup, terug, en snel! Maar dat kan daar niet, he...snel. Onderweg komen we nog door een regengebied, en ook dat heeft wel weer wat. Bij een waterval gezwommen in de regen, want het was toch lekker warm.
Maar daarna begon het toch weer.... ik moet bijna overgeven, zegt Stijn, ik ook...zegt Sophie.
Nou, weet je wat... gaan jullie maar voorin met zijn 2-en, ik weet het...eigenlijk niet verantwoord, maar soms heb je dat wel es, dan moet je het ene nadeel tegen het andere opwegen en aangezien ik geen zin had in 2 kokhalzende kinderen op de achterbank met het risico van... je weet wel.

Dus met zijn 2-en voor in de auto, tuurlijk gordeltje goed om beiden om, en gaan met die banaan!
Nou...zat IK achterin, en dat ging eigenlijk wel een tijdje goed.. Roon vroeg of ik nog wat wilde filmen onderweg, gewoon rijdend, en toen begon het gedraai...pffff. Ik was al aardig bruin geworden, maar volgens mij zag ik nu groen en geel! Nee, Roon...ik film effe niet meer, ik word zo draaierig als de neten!

Rond 20u waren we weer bij het hotel, op de misselijkheid na, een geweldige tocht!!
We gaan toch nog even daarna zwemmen, dat vinden ze leuk..in het donker zwemmen, en tja...morgen is het onze laatste dag..wheee, we willen nog niet weg!


Laatste dag...nog even zwemmen, want vanavond gaan we naar de
OLD LAHAINA LUAU
Om 17u begon het, ik had een tafeltje gereserveerd vlakbij het podium. Je kreeg bij binnenkomst meteen een typisch hawaiaanse ketting en een bloem voor in je haar en....een cocktail!
Roon had EINDELIJK zijn HAWAIIBLOESJE aan, die had hij al in het begin van de vakantie gekocht, en hij had em al 1 keer eerder aangehad, naar het bubba gumprestaurant, maar nu was het toch wel speciaal, naar deze avond. En ja...er waren er HEEL veel met een hawaiibloesje. Mijn favoriet is het niet, maar als je daar bent, hoort het er gewoon bij! En nee...ik had geen rieten rokje aan..wel een bloem in mijn haar!
Er stonden overal stands, het was aan het strand, echt super met de ondergaande zon. Ook hier zeggen foto´s weer meer.

Na het buffet begonnen de optredens, hadiejiejiehadiejiejiehadiejieiiiiii. ja sorry, hoor, maar dat is een deuntje, wat ik gewoon mijn kop niet meer uitkrijg, daar al niet, en nu nog steeds niet. Het is een deuntje van een Hawaiaans liedje waar ze rustig op deden huladansen.
Sowieso allemaal verschillende dansen, van heel snel tot heel langzaam, erg leuk om te zien, Roon zal er wel wat filmpjes bij doen.
Om 20.15u was het gedaan met de pret, een erg leuke afsluiting van een SUPER leuke vakantie!
 Roon op zijn Highwaiiiss!
Lage tafels......zonder stoelen












 Ik wilde ook nog even een dansje doen...





Een erg aparte vakantie ook, omdat je ook gewoon weet, Hawaii, dat was wel een droom, maar je gaat er toch niet vanuit dat je daar ooit naartoe gaat.
Het is gewoon, zoals je denkt dat het is....de witte stranden,de palmbomen, de superblauwe zee, de bloemen in het haar, de hawaiibloesjes, de vrolijke mensen, gewoon Hawaii!
Om niet te vergeten!! En om even terug te komen op....How wouwwie was Hawaii....het was gewoon op zijn Hawaiiaans...HOWWOUWWIE!!

Sophie en Stijn vonden het ook helemaal super. Stijn zei op den duur..ik wist niet dat Hawaii zo leuk en zo mooi was..ik zeg, dan gaan we hier toch lekker wonen!'' Nou, dat zou ik wel willen, als ik mijn vrienden in Nederland niet had,zei hij.'' Hij had laatst gedroomd dat heel Amerika in Mierd was komen wonen, aaah.

De terugvlucht was minder... we zaten met zijn vieren NIET bij elkaar, allemaal apart, maar dat kan natuurlijk niet, want er moet iemand bij je kind zitten voor als er wat gebeurd. Het was een gedoe, maar uiteindelijk zat ik wel bij Sophie en Roon ergens helemaal ergens achterin met Stijn. Toen hadden ze ook nog geen eten voor Roon en Stijn, (terwijl Stijn zo´n honger had )heeft uiteindelijk van verschillende mensen in het vliegtuig nog wat eten gehad, hoor, maar dat was dus wat minder...
En dan begint Sophie echt NET voor we op gaan stijgen allemaal te vragen over wat als we neerstorten, en ''eigenlijk is dat dan best leuk he, in de zee, want kijk, dan heb je zo´n grote glijbaan die in de zee gaat.. en ze hebben van die mooie roeiboten, hebben ze die eigenlijk wel genoeg?"
Nou, moet je echt bij mij zijn,ja.... Die man die langs Stijn zat, had ook al tegen Roon gezegd.` Dit is de beste plaats om te zitten...als we neerstorten hebben wij hier achterin de meeste overlevingskans.`

Maar....alles goed gegaan, weer veilig thuis in ons nu toch wel vertrouwde Beaverton.
2 Dagen Cito toets gedaan met Sophie en Stijn, whaaaaa niet normaal , zoveel!! Ik heb met Stijn 5 uur gezeten, verdeeld over de dag. Met Sophie 4, maar die kon zich helemaal niet meer concentreren. Het punt was nu eenmaal, dat precies in die weken dat wij weg waren, ze dan aan de cito konden beginnen, dus ik had nog maar een paar dagen.
Volgende week nogmaals 2 dagen, we zien wel! Wat erg leuk was trouwens.. woensdag heb ik ze uit laten slapen, heb ze naar school geebracht. Bij Stijn ging heel de klas jubelen... yeaaah, Stijn is back, yeahhh.!!! Bij Sophie ging ook heel de klas jubelen... yeahyeah, Sophie is back, joehooee! Het was erg leuk om te zien!

Hoorde trouwens dat het ijzig koud is bij jullie, eindelijk winter!En sneeuw, ook erg leuk!! Hier is het ook wel lekker weer, zonneke schijnt, 12 gr.
Op school zijn ze allemaal volop met valentijn bezig, Stijn heeft zelfs en  iets voor mij en Sophie gemaakt en Sophie heeft ook allemaal dingen gemaakt en ingepakt. Ze maken echt overal een feest van hier in de USA... ze mogen ook kaartjes uitdelen in de klas, maar dan is het wel...of aan iedereen, of aan niemand, so nobody has hurt feelings..

Nog even dit:
Stip, Proficiat man, enne..succes met je knie!!
Hans, yep, weer een jaartje erbij, proficiat en veel plezier zondag!!
Iedereen veel sneeuwpret van het weekend! En kijk uit allemaal!!
Het was een lange versie, ik zie er bijna scheel van, ben er dol van en jullie ook, denk ik...

BYEBYE HAWAAII, EN BYEBYE EVERYBODY, LATERRRR!!
XXX
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten